Haberler

Malatya'da Siyer-i Nebi Sınavı Yapıldı?

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Malatya Şubesi tarafından Siyer-i Nebi Sınavı yapıldı?, sınavda bin 450 öğrenci ter döktü.

Siyer-i Nebi Yarışması, 81 il ve 700'e yakın ilçe merkezinde on binlerce liseli öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Peygamber Efendimiz'in (S.A.S) ahlakı ile buluşturmayı hedefleyen Siyer-i Nebi Yarışması, Türkiye genelinde 3 bin 500 merkezde yapıldı. Sınava giren 150 bin genç, İbrahim Cücük'ün Ayetler ve Hadislerle Peygamberimizin Hayatı isimli kitabından çoktan seçmeli 90 soruda ter döktü. Yarışmaya katılan gençler, 120 dakika süren sınav ile Peygamber Efendimizi daha iyi tanımış olmanın heyecanını yaşadı. Malatya il merkezi ile birlikte Darende, Hekimhan, Arapgir, Pütürge ilçelerinde de liseli gençlere yönelik Siyer-i Nebi sınavı yapıldı. Malatya'da bin 450 öğrencinin katıldığı sınavın il birincisine tam altın, ikincisine yarım altın, üçüncüsüne ise çeyrek altın hediye edilecek. Aynı zamanda Türkiye genelinde dereceye giren birinciye 10 tam altın, ikinciye 7 tam altın, üçüncüye 5 tam altın, dördüncüye 4 tam altın, beşinciye ise 3 tam altın hediye edilecek. Siyer-i Nebi Sınavı hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, Siyer-i Nebi Yarışması'nın kaybedeni olmayan bir yarışma olduğuna dikkat çekti. Başkan Emre, "Gençlerin, yarışmada temel metin olan Ayetler ve Hadislerle Peygamberimizin Hayatı kitabını okumaları bile çok önemli bir kazanımdır. Efendimiz'in (S.A.S ) hayatından küçücük kesitlerin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması belki bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak ise bizlerin vazifesidir. Fidanlar erken yaşlarda eğilirler, şekil alırlar. Gençlerimiz de lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri çevrelerine aksettirirler. Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu ahval ortadadır. Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmamız çok önemlidir. Türkiye geneli 300 bin öğrencimizin katılacağı Siyer-i Nebi Yarışması hedefi doğrultusunda, Peygamberimiz'in hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir. Yapacağımız yarışma bir nebze de olsa ülkemizde bulunan liseli gençlere ulaşmakta önemli bir adımdır" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Darende Türkiye Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title