Haberler

Malatya'da Şehit Düşen Binbaşı ve Yüzbaşının Baba Evleri Yasta

Güncelleme:

Malatya'da gece etiğim uçuşu için havalandıktan kısa süre sonra düşen RF - 4 E tipi keşif uçaklarında şehit olanlardan Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in Eskişehir'deki babaevinde ve şehit olan Yüzbaşı Özkaya'nın İzmir'deki baba ocağında yas var.

ESKİŞEHİR'İN CİĞERİ YANIYOR

Kurmay Binbaşı Salih Sezer'in babası Mehmet Sezer ile annesi Ayşe Sezer, gece askeri yetkililer tarafından evlerinden alınarak askeri uçakla Malatya'ya götürüldü.

TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Eskişehir'in Fatih Mahallesi Nimet Sokak'ta oturan baba Mehmet Sezer ile anne Ayşe Sezer'e oğulları binbaşı Salih Sezer'iin şehit haberini evlerine gelen subaylar verdi. Evin önünde bir askeri ambulans da hazır bekletildi. Şehidin yakınları evin balkonuna ve dışına Türk bayrakları astı.

2 KIZ ÇOCUĞU YETİM KALDI

Baba Mehmet Sezer ile anne Ayşe Sezer acı haberin ardından askeri araçla Eskişehir Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanlığı'na götürüldü. Sezer çiftinin buradan da askeri uçakla Malatya'ya gittikleri bildirildi.

Evli ve 2 kız çocuğu babası olan Şehit Binbaşı Salih Sezer'in yaklaşık 3 yıldır Malatya'da görev yaptığı belirtildi.

İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Malatya'da, askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Osman Onur Özkaya'nın İzmir'deki baba ocağına ateş düştü. Askeri yetkililer, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli Kıdemli Başçavuş baba Cengiz ile anne Aynur Özkaya'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde bulunan apartmanın 7. katındaki evine gelerek, şehadet haberini verdi.

TEK HAYALİ İLE HAYATA VEDA ETTİ

Bu sırada apartmana büyük Türk bayrağı asıldı. Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Özkaya'nın babası, oğlunda küçüklüğünden beri havacılık tutkusu olduğunu belirterek, "Benim uçak bakımcı olmam sebebiyle uçakların arasında büyüdü. Uçak sevgisi vardı, uçmak istiyordu. Sadece pilot olmak istiyordu, başka bir isteği yoktu. Artık buraya dönmek istiyordu ama kısmet olmadı. Bu yıl dönmesini bekliyorduk. Geçen ay geldi, torunumuzun yaşını kutlamak için de biz gidecektik 3 Nisan'da ama kısmet değilmiş" dedi.

"İHMAL OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

"Ateş düştüğü yeri yakar diyorlar, biz bunları meslek hayatımızda çok gördük" ifadesini kullanan Özkaya, gazetecilerin RF-4E tipi uçaklar hakkındaki sorusunu da "Uçakların bakım yapılması konusunda teknik ekibin hiçbir şeyi gözardı etmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü içinde can uçuyor, benim oğlum uçuyor, başkalarının oğlu uçuyor. Çok iyi bakım yapıyoruz biz" diye yanıtladı. Öte yandan, Doruk adında 10 aylık çocuğu bulunan şehit Hava Pilot Yüzbaşı Özkaya'nın eşinin de Malatya'da öğretmen olduğu öğrenildi.

KONYA'NIN DA YÜREĞİ YANDI

Malatya'da 7'nci Ana Jet Üssü'nden dün akşam havalanan iki RF-4E tipi keşif uçağının Akçadağ İlçesi Ekinciler Mevkii'nde düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeçi'nin memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ne ateş düştü.

Öğretmen eşi Meltem ve 1.5 yaşındaki kızı Zeynep Özbahçeçi ile birlikte Malatya'da yaşayan Şehit Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeçi'nin, Kadriye ve Necdet Özbahçeçi çiftinin tek çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit Pilot Üsteğmen Özbahçeçi'nin babası Necdet Özbahçeçi'nin ise yıllar önce vefat ettiği belirtildi. Ereğli'de oturan annesi Kadriye Özbahçeçi'nin de torununa bakmak için bir süredir Malatya'da olduğu öğrenildi.

"BİR ACI DAHA..."

Şehit Pilot'un acı haberinin ardından Ereğli'deki baba ocağına da ateş düştü. Şehit Pilot Üsteğmen Özbahçeçi'nin geçen cuma günü vefat eden babaannesi Hüsniye Özbahçeçi'nin cenaze törenine katıldığı öğrenildi. Baba evinde taziyeleri kabul eden Şehit Pilot Üsteğmenin halası Fatma Özbahçeçi, "Bir acı daha yaşadık. 5 gün önce annem vefat etti. Şimdi de yeğenimi kaybettim" dedi.

Şehit Pilot Üsteğmen Özbahçeçi'nin amcasının torunu olduğunu belirten Abidder Özbahçeçi de, "Geçen babaannesi vefat etti. Buraya gelip cenaze namazına katıldı. Babaannesi için son görevini yerine getirdikten sonra Malatya'ya döndü. Ardından da bu acı haberi aldık" dedi.

Şehit Pilot Üsteğmen Özbahçeçi'nin bugün ikindi namazının ardından memleketi Ereğli'de toprağa verilmesi bekleniyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sezer Eskişehir Malatya İzmir Güncel Haberler

title