Haberler

Malatya'da Sebze ve Meyveyi Don Vurdu

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava Malatya'da sebze ve meyve bahçelerini olumsuz etkiledi.

Elazığ Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamada Malatya genelinde don riski uyarısı yapılmıştı. Hava sıcaklığının özellikle gece saatlerinde sıfırın altına düştüğü Malatya'da sebze ve meyve bahçeleri dondan zarar gördü.

Battalgazi, Akçadağ ve Darende'de etkili olan soğuk havanın domates, biber ve fasulye tarlalarında zarara yol açtığı bildirildi. Soğuk havanın elma ağaçlarında da zarara neden olduğu ifade edildi.

"Henüz hasat yapamadan dallarında simsiyah bir hal almışlardı"

Merkeze bağlı Yenice Köyünde sabah tarlalarına giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırdılar.

Abdullah Tankız isimli çiftçi, tarlasında ekili olan domates, biber ve fasulyelerin soğuktan ciddi zarar gördüğünü, sebzelerin hasat yapılmadan telef olduklarını söyledi.

Soğuk havanın önceki gün gece yarısında sonra etkili olduğunu kaydeden Abdullah Tankız, "Sabah tarlaya gittiğimde neye uğradığımı şaşırdım. Tarlamda ekili olan domates, biber, fasulye gibi sebzeler ciddi zarar görmüş. Henüz hasat yapamadan dallarında simsiyah bir hal almışlardı. Bitişik tarlalarda don olduğunu öğrendim. Tabi bu durum meyve ve sebze fiyatlarına da olumsuz yansıyacaktır. Allah daha büyük afetlerden korusun bizleri" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Battalgazi Akçadağ Malatya Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title