Haberler

Malatya'da Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi Törenle Açıldı

Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan "Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi ile Kut'ül Amare Fotoğraf Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan "Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi ile Kut'ül Amare Fotoğraf Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen törende konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, şehirlerin maddi ve manevi yönleri olduğunu belirterek, şehrin ruhuna hitap edecek çalışmalar ve düzenlemeler yapmak gerektiğini ifade etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da okumanın hakkını veren milletlerin her zaman bir adım önde olduğunu belirterek, şehri farklı noktalara taşımak için insana yönelik çalışmalar yaptıklarını, Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin de bu çalışmalardan biri olduğunu söyledi.

Merkezde lisan ve lisans üstü öğrencilere yönelik programların yer aldığını belirten Polat, şöyle konuştu:

"Merkezde çocuklarımızı yetiştireceğiz. Burada başarılı olan çocuklarımızı yurt dış çalışmalarımız için destekleyeceğiz. Merkez Yeşilyurt Kent Konseyinin çatısı altında faaliyet gösterecek. Belki bu çalışma fiziken görülmeyecek ama insana yaptığımız yatırım olduğu için bizim yaptığımız çalışmaların en önemlisi olacak."

Ankara Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezi Genel Koordinatörü Sadık Şanlı da Anadolu'yu fetheden Tuğrul ve Çağrıl Beylerin medreseleri yeniden yapılandırdığını söyledi.

Şanlı, Selçuklu Devletinin kısa ömürlü olduğunu kaydederek, "İçerisinde kendisini aşacak, hatta 4 katı azla ömre sahip Osmanlı İmparatorluğu gibi bir devleti çıkarır. Osmanlı İmparatorluğunun bu kadar uzun süre yaşamasının sebeplerinden biri Selçuklulardan aldığı o kadim ilimle eklenmiş medrese sistemidir." ifadelerini kullandı.

Yazar İhsan Süreyya Sırma, İslam medeniyetinde ilk belediyenin Hazreti Muhammed döneminde kurulduğunu kaydederek, "Peygamberin Medine'ye hicret ettikten sonra ilk yaptığı camiydi. Yabancı konukların misafir edildiği yer vardı. Kendisinin sahabesiyle ders yaptığı yer vardı. Hatta enteresandır, o mescidin bir bölümü de hapishaneydi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Polat Yeşilyurt Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title