Haberler

Malatya'da Lüks Otomobilleri Taksi Yapan Şoförler Bin Pişman Oldu

Lüks ticari taksi tarifesini pahalı sanan vatandaş eski model taksilere binmeyi tercih etti.

Lüks ticari taksi tarifesini pahalı sanan vatandaş eski model taksilere binmeyi tercih etti.

Malatya'da Lüks otomobilleri ticari taksiye çeviren taksi şoförlerİ vatandaşların tutumu karşısında şaşkına döndü. Lüks taksilerin tarife fiyatlarını yüksek sanan vatandaşlara taksilerine binmeyince şoförler ne yapacağını şaşırdı.

Malatya'da taksi şoförleri ÖTV muafiyeti ile birlikte taksilerini yenileyerek lüks model araçlar satın aldı. Taksi duraklarına doluşan sıfır lüks otomobilleri gören vatandaşlar ise lüks araçlardaki tarife fiyatlarını farklı olduğunu sanarak eski model ticari taksilere binmeyi tercih etti. bu durum karşısında şaşkına dönen taksiciler ne yapacaklarını şaşırdı.

LÜKS TAKSİLERE BİNMİYORLAR

Ticari araçlara tanınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti ile birlikte Malatya'da birçok taksici esnafı lüks araç aldı. Hükumetin ticari araçların yenilenmesinde vergi teşvikine ilişkin getirdiği ÖTV muafiyeti, 13 Ekim'den itibaren uygulamaya konuldu. Uygulamanın başlamasının ardından Malatya'da ki taksi duraklarında lüks araçlar boy göstermeye başladı. Taksisini yenilemekten ve uygulamadan çok memnun olduğunu ifade eden Taksi şoförü Mehmet Özer, 'Yapılan ÖTV indiriminden dolayı hükümete ve Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum. Nasıl biz bir AVM'ye gittiğimiz zaman bir mağazaya girdiğimizde mağazanın vitrininin güzel olması albenili olması o mağazaya girmeyi sağlıyor. Şimdi bizde bundan ekmek yediğimiz için bizde dedik ki neden olmasın' Bizimde lüks kavramında milletimize daha kaliteli ve daha konforlu bir hizmet verelim diye böyle bir girişimde bulunduk. Bizim halkımızdan ricam şu taksilerimiz çok pahalı değil. Herkes çok pahalı biliyor. Ben mesela arabamı aldığımdan buyana izlenim şöyle oldu, 'çok yazıyor, çok pahalı' denildi. Vatandaş taksimize binmiyor, çekiniyor. Öyle birşey yok lüks araçlara binseniz de diğer araçlara binseniz de hepsi aynı. 2-3 arkadaşın binip otobüse bindiği parayla bizim araçlara binip yolculuk edebilirler. Ama halkımız biraz tedirgin. Bizde zaten taksi kültürüde yok. Normal araca binmiyorlar değil bizim araca binsinler. Bizim araçlarımızda diğer araçlardaki taksi metre fiyatı neyse bizdekilerde aynı. Dediğim gibi halkımıza tekrar söylüyorum 2-3 tane arkadaş birleşip gelip taksilerimize çok rahatlıkla binip gidebilirler çünkü otobüse verdikleri paranın aynısını bizim araçlarımıza da veriyorlar. Bu aracımın normal fiyatı 226 bin lira bize de 80 bin lira indirimle elimize geçti. Alt segmentten üst segmentte 20 bin ile 80 bin lira indirim bütün araçlarda oldu. 2.el fiyatına sıfır araç almış olduk." diye konuştu.

20 yıllık taksici Mehmet Özer de ÖTV indiriminden faydalanarak lüsk marka otomobil aldığını belirterek, "Şuan ikinci el fiyatına sıfır araç alıyoruz. Şu aracın sıfır fiyatı 220-240 bin lira gibi bir fiyat. Yani şuan bunun ikinci elini almış gibi olduk. Tabi bir de Malatya insanına daha iyi, daha kaliteli hizmet verebilmek için böyle bir maceraya atıldık. Bu devletimizin bizim için yapmış olduğu güzel bir indirim" dedi.

FİYAT FARKI YOK

Devletin kendilerine böyle bir imkan tanıdığı için teşekkür eden Taksi şoförü Necmettin Şık, ??Vatandaşta rahat ediyor bizde rahat ediyoruz. Gideceği yere güvenle gidebiliyor. Bu lüks araçlarda değişen hiçbir şey yok eski arabalarla taksimetremiz aynı. Millet gönül rahatlığıyla gelip binebilir. Yok bunlar lükstür, yok bu pahalıdır diyen olmasın. Kesinlikle böyle bir şey yok onun için milletimizin rahat etmesi için biz gerekeni üzerimize düşeni yaptık şimdi sıra millette. Milletinde bunu taktir edip binmesi gerekiyor. Biz milletten ilgi alaka bekliyoruz. Benim aracımın şuan ki fiyatı 100 bin lira bana maliyeti 70 bin lira yaklaşık bana 30 bin lira indirim oldu.ö İfadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title