Haberler

Malatya'da Kurban Bayramı Mesajları

Kurban Bayramı mesajlarında, birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

Kurban Bayramı mesajlarında, birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

AK Parti Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri; Ömer Faruk Öz, Kurban Bayramı vesilesiyle bir bayram mesajı yayınladı.

Öz, "Yeryüzünde yaşanan tüm acıların, savaşların ve hak ihlallerinin son bulmasını arzu ettiğimiz, dostluk ve kardeşliğin artmasını dilediğimiz bu mübarek bayram günlerinin Ortadoğu coğrafyasında yaşanan her türlü insanlık dramının ve her türlü terör faaliyetinin son bulmasına vesile olmasını diliyorum.

Hiç şüphesiz Bayramlar günübirlik koşturmaca ve kaygıları bir tarafa bırakıp, ailemizle ve Müslüman kardeşlerimizle hemhal olduğumuz coşkulu günlerdir. Fakat bu coşku ve heyecanı gönüllerimizde hissetmekle birlikte, dünya üzerinde bayrama buruk giren kardeşlerimizin hüzünlerini de paylaşıyoruz" dedi.

Bu arada, Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise şunları belirtti:

"Sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı; Hz. İbrahim, Hz. Hacer ve Hz. İsmail (A.S)'ın insanlığa örnek davranışlarının, samimiyetin, fedakarlığın ve Allah'a karşı teslimiyetin temsili olan bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Allah'a yakınlaşma gayesiyle, O'nun rızası için yapılan bu ibadetimizin ve Kurban Bayramının birlik ve beraberliğimize ve Dünya barışına vesile olması temennisiyle, tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ederim. Tüm hemşerilerimin Bayramı mübarek olsun"

Diğer yandan, AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci'den Kurban Bayramı mesajında, yeni Türkiye vizyonuna sahip çıkılması ve yaşatılması gerektiğini de ifade ederek, "Yeni Türkiye'de, geleceğimizi farklı bir vizyonla inşa ederken, dünyanın neresinde olursa olsun her mazluma sahip çıkmaya devam edeceğiz. Nasıl ki zalimin dini, dili, ırkı, mezhebi ve milletine bakılmıyorsa; mazlumun da dini, dili, ırkı, mezhebi ve milletine bakılmaz. Bugün ülkemizde 1,5 milyon insanı sınırlarımızda misafir ediyorsak bu ülkemizin büyüklüğünü göstermektedir. Mazlumun dinine, diline bakmaksızın kucaklanması ülkemizin vicdani ve ahlaki duruşudur. Ben bu vesile ile ülkelerini terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizin de unutulmaması, yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi.

Tüfenkci, mesajını şu cümlelerle sürdürdü:

"Mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin, Allah, ibadetlerini kabul etsin; Kabe'de, Arafat'ta, Müzdelife'de yaptıkları duaları makbul eylesin. Dünyanın her yerinde, bilhassa Irak'ta, Suriye'de, Myanmar'da, acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Faruk Öz Ak Parti Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title