Haberler

Malatya'da Kur'an Kursları Açılışı İstişare Toplantısı Yapıldı

Malatya'da, Kur'an kursları açılışı istişare toplantısı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen Kur'an kursları açılışı istişare toplantısında, Çöşnük Kur'an kursu öğreticisi din görevlisi Ahmet Duran aydın, Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez'in mesajı okundu.

Diyanet İşleri Başkanılığı Din İşleri Uzman Yardımcısı Mustafa Irmaklı, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve Kur'an kursu öğreticisi bayanların katıldığı programda konuşan İl Müftüsü Ümit Çimen, "Burada istişarelerde bulanacağız. Bir gönül sofrası kurmak ve fikir teatisinde bulunmak için buradayız.Pazartesi günü başlayacak olan Malatya'daki Kur'an eğitimine besmele çekeceğiz. Müftülük olarak siz Kur'an kursu öğrencilerine yanlarınızda olduğumuzu bildirmek için buradayız" ifadelerini kullandı.

"Tarihimizin mayasında Kur'an vardır. Allah'ın kitabının daha fazla okunması ve okunanın tatbik edilmesi için Kur'an eğitimine önem veriyoruz" diyen Müftü Çimen, "Kur'an eğitimi insan eğitimidir. Kur'an eğitimi ecdadın eğitimidir. Biz millet ve tarih olarak Kur'ana hizmet ideali ile bir milletin, bir medeniyetin ve kültürün çocuklarıyız.Muhteşem medeniyetimizin temelinde ve mayasında Kur'an vardır"şeklinde konuştu.

Müftü Çimen, geçen eğitim öğretim yılında Malatya'da Kur'an kurslarında 4 bin civarında mezun olduğunu, bunların 50'sinin hafız olduğuna dikkat çekerek, Malatya'da hafız yetiştirmenin az olduğuna parmak bastı. Çimen, "Malatya gibi farklı bir şehirde yetiştirilen hafız sayısı az. Hafız olarak eksiğiz gibi. Malatya'da daha fazla hafız yetiştirilmesi için çaba göstermeliyiz" dedi.

Müftü Çimen, Malatya Müftülüğü olarak bu yıl temalarının, "Mahallemizde Kur'an okumayı bilmeyen kalmasın " olduğunu vurguladı.

Müftü Çimen'in konuşmasından sonra program basına kapalı devam etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Malatya Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title