Haberler

Malatya'da "Komşuluk Kültürü" Projesi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından "Komşuluk Kültürü" projesi başlatıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından "Komşuluk Kültürü" projesi başlatıldı.

Bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, yaptığı açıklamada, proje kapsamında unutulan değerlerden komşuluk kavramına dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Şehirlerin büyüdüğünü ve kentlerin sınırlarının genişlemekte olduğunu dile getiren Pektaş, komşuluk ilişkilerinin gittikçe daraldığı bir dünyada yaşadıklarını ve herkesin bu duruma neredeyse alıştığını belirtti.

Kaybolan değerleri yaşayarak, gelecek nesillere aktarmak adına projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Pektaş, şöyle konuştu:

"Güzel komşuluk ilişkisi yaşamış hemşehrilerimizin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Proje kapsamında şiir ve kompozisyon yarışması yapmayı düşünüyoruz. Komşuların birbirleriyle diyaloglarını arttırmak amacıyla bir fincan kahve, komşuluk iftarları, komşuluk ziyaretleri uygulaması yapmayı planlıyoruz."

Kent Konseyi, proje kapsamında yıl içinde 30 etkinlik yapmayı planlıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title