Haberler

Malatya'da "Kent Tarihçiliğinde Ortak Tarih ve Kader Birliği Arayışı" Çalıştayı

Malatya'da "Kent Tarihçiliğinde Ortak Tarih ve Kader Birliği Arayışı" çalıştayı düzenlendi.

Malatya'da "Kent Tarihçiliğinde Ortak Tarih ve Kader Birliği Arayışı" çalıştayı düzenlendi.

Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Konseyi Salonu'nda organize edilen çalıştayda, ortak tarih ve kader birliği, ortak tarihin toplumsal barışa katkısı, şehir tarihçiliğinin barışa katkısı ve kentlerdeki kültürel mirasın korunması konuları ele alındı.

Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Sivas, Kahramanmaraş ve Malatya'dan akademisyenlerin katıldığı programda konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, komşu il tarihçilerinin birbirleriyle uyum içinde çalışmalarını sağlamak ve bölgenin birikimini bir araya getirmek için düzenlenen çalıştayın önemini belirtti.

Doç. Dr. Hamdi Doğan da bölge insanının 1. Dünya Savaşı'nda, Milli Mücadele döneminde, tarihin her döneminde barış içinde yaşayan insanlar olduğunu vurgulayarak, oynanan oyunlara dikkat etmek gerektiğini aktardı.

Avukat Abdulkadir Artan, farklılıkların zenginlik olduğunu kaydetti.

Çalıştay sonunda açıklanan bildirgede, binlerce yıllık geçmişe sahip bölgenin toplumsal barışı besleyecek ciddi ortak tarihi, kültürel birikime sahip olduğu vurgulandı.

Toplumsal barışı ve ortak geleceği besleyen, şehre aidiyet duygusuna kaynaklık edecek araştırmalarıyla alana katkı sağlayacak kent tarihçiliğinin desteklenmesinin önem arz ettiği belirtildi.

Bölge üzerinde yaşayan farklı etnik, dini, mezhebi ve kültürel unsurların barış içerisinde ortak bir gelecek inşa etmeleri için barış, kardeşlik ve birlikte yaşama duygusunu ve kültürünü geliştirecek faaliyetlerin düzenlenmesi ve geliştirilmesi hususunda sorumluluk alınması gerektiği bildirildi.

Ülkenin etrafında harlanan ateş dikkate alındığında farklı unsurların bir arada yaşama iradesini geliştirmeye mecbur olduğu aktarıldı.

Terör hadiselerinin Malatya'nın da içinde bulunduğu bölgedeki tarihi, kültürel mirasın hızla yok olmasına sebep olduğuna dikkat çekildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Adıyaman Malatya Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title