Haberler

Malatya'da Hippoterapi Merkezi Açıldı

Güncelleme:

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde safkan Arap atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesinde oluşturulan hippoterapi merkezi, törenle açıldı.

Malatya'da hippoterapi merkezi açıldı- Açılış törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, telekonferans sistemiyle bağlandı Malatya'nın Akçadağ ilçesinde safkan Arap atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesinde oluşturulan hippoterapi (atla tedavi) merkezi törenle açıldı.Törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Sultansuyu Tarım İşletmesinin çok uzun zamandır Türk milletine hizmet verdiğini söyledi.Hippoterapi merkezinin Malatya ve çevre iller için önemli olduğunu belirten Kamçı, "Zihinsel ve bedensel engelli çocuklarımızın, kardeşlerimizin gelişimine ve topluma adapte edilmesine katkı sağlayacak bu merkez, Malatya ve çevre illerde at sevgisinin gelişmesine de vesile olacak" diye konuştu.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ise Osmanlı Devleti döneminde ordunun ihtiyacı olan atların yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesinin bugün dünyayla rekabet edecek derecede faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.Sultansuyu Tarım İşletmesine çok önemli bir merkezi kazandırdıklarını dile getiren Mirmahmutoğulları, "(Engelliler) Onlar için özel atlar getirdik ve özel mekanlar oluşturduk, velileri için özel mekanlar oluşturduk. Kurum ve kuruluşlarla sözleşmeler imzaladık. İmkanlarımızı azami zorlayarak bu tesisleri oluştururduk ve mart ayına kadar da hiçbir ücret almadan bu tesislerdeki her türlü imkanı onların emrine sunacağız" şeklinde konuştu.Bursa'dan telekonferans sistemiyle törene bağlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hippoterapi merkezinin hayırlı olmasını diledi.Merkezin açılışının ardından atlara bindirilen zihinsel ve bedensel engelli çocuklara çeşitli hediyeler verildi.Törene, Sudan Hayvan Kaynakları, Balıkçılık ve Hayvancılık Bakanı Dr. Faisal Hassan İbrahim, TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Özbayat ve Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz ile kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. .

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Süleyman Kamçı Akçadağ Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title