Haberler

Malatya'da, Helal Sertifikası Semineri Düzenlenecek

Güncelleme:

Malatya'da, Helal Sertifikası ve İhracata Etkileri-Malezya Örneği Semineri düzenlenecek.

Malatya'da, "Helal Sertifikası ve İhracata Etkileri- Malezya Örneği" Semineri 'nin düzenleneceği bildirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 10 Temmuz 2014 Perşembe günü Saat 14.00'de "Helal Sertifikası ve İhracata Etkileri - Malezya Örneği" semineri hakkında açıklama yapan Malatya Valisi ve FKA Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin, "Dünya Müslüman nüfusu 2 milyara yaklaşmakta olup, helal sertifikalı ürünlere her geçen gün daha hızlı bir şekilde yönelirken, ülkemiz, dünya helal pazarına girmekte geç kalmış ve yeterince aktif rol alamamıştır. Bunun sebebi ülkemizde konu ile ilgili farkındalığın yeterli seviyede olmamasıdır. Bu çerçevede, temel görevlerinden biri de yerel potansiyeli çeşitli enstrümanlarla harekete geçirmek suretiyle bölgesel gelişmeyi hızlandırmak olan Fırat Kalkınma Ajansı, faaliyet gösterdiği bölge illerindeki gıda, kozmetik ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak, helal ürün farkındalığı oluşturmak, helal pazarlar hakkında bilgi paylaşımında bulunmak, helal sertifikasının ihracata faydaları ile ilgili iyi uygulama örneklerinin paylaşılması amacıyla seminer gerçekleştirecektir" dedi.

Vali Şahin, seminere Malatya ve bölgede faaliyet gösteren ilgili tüm işletmeleri söz konusu seminere katılmaya davet etti.

Programda ayrıca, 17 Nisan 2014'de imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması (STA) ile dış ticaretde ciddi bir artışın beklendiği ve helal kavramının doğduğu Güney Asya bölgesinde yer alan Malezya'yla olan dış ticaretin ve potansiyel ihraç ürünlerinin anlatılacağı bir oturum yapılacak.

Fırat Kalkınma Ajansı Seminer Salonu'nda yapılacak olan oturumlar, İhracat Genel Müdürlüğü Malezya Ülke Masası ile Dünya Helal Konseyi'nden (WHC) akredite bir sertifikasyon kurumundan davetli uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vasip Şahin Malezya Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title