Haberler

Malatya'da "Hediyem Kur'an Olsun Kampanyası"

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Malatya'da "Hediyem Kur'an Olsun Kampanyası" başlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Malatya'da "Hediyem Kur'an Olsun Kampanyası" başlatıldı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya

Toprak, kampanya kapsamında 1 Ocak tarihinden bu yana farklı ülkelere Kur'an meali gönderildiğini belirterek, "561 bin 475 Kur'an-ı Kerim bastırıldı. Yurt içinde cezaevleri, resmi kurum ve kuruluşların kütüphanelerinde 72 bin Kur'an hediye olarak gönderildi. Balkanlardan, Orta Asya'ya ve Afrika'ya farklı dillerden 145 bin adet meal gönderildi. İspanyolca, Boşnakça ve diğer yerel dillerde de 200 bin adetlik baskı çalışmaları devam ediyor." dedi.

İl Müftüsü Ümit Çimen ise Vali Toprak'ın katılımıyla kampanyayı başlattıklarını kaydederek, yurt dışından Diyanet İşleri Başkanlığından ve müftülüklerden Kur'an-ı Kerim istendiğini ve bu ihtiyacı karşılamak için kampanyanın başlatıldığını söyledi.

Kur'an'ı Kerim'in 10 dile çevrildiğine işaret eden Çimen, "İngilizce, Almanca, Fransızca, Boşnakça, Kazakça, Azerice ve birçok lisanda mealler hazırlandı. Kur'an-ı Kerim ulaşmayan hiç bir yer kalmasın düşüncesiyle Türkiye Diyanet İşleri Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı bu projeyi yürütmekte.Şimdiye kadar 40 ülkeye Kur'an-ı Kerim meali ulaştırıldı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title