Haberler

Malatya'da Doğu Firmaları Yolcularına Karanfil Verildi

Yeşilyurt Belediyesi, son dönemlerde artan terör saldırıları ve provokatif eylemlerin sona ermesi için örnek alınacak bir girişimde bulundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, doğudan gelip batıya ve batı'dan gelip doğuya giden otobüslerde yolculuk eden vatandaşlara kayısı ve karanfil hediye ederek, iyi yolculuklar temennisinde bulundu.

Malatya'da şehirlerarası otobüs ulaşımının sağlandığı MAŞTİ'ye giden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Başkan Yardımcıları, geçtiğimiz günlerde terör olaylarını bahane ederek, ülkede karışıklık çıkarmak isteyen provokatörler tarafından Kırşehir'de taşlı ve sopalı saldırıya uğrayan Medine Turizm firmasını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini sundu. Firma yetkililerine kayısı ve karanfil hediye eden Başkan Polat, "Birkaç kendini bilmezin yaptığı tatsız hadiseler bizim kardeşliğimizi bozamaz. Bu tip olayların arkasında terör örgütleri vardır. Ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Bizleri tahrik etmek isteyen şer odaklarına fırsat vermemeliyiz" dedi. Firma yetkilileri, böylesine zor günlerde toplumun duyarlılığı artırmak adına kendilerini ziyaret eden Belediye Başkanı Polat'a gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ettiler.

Başkan Polat daha sonra doğudan gelerek batı istikametine giden otobüslerde yolculuk yapan vatandaşlara karanfil ve kayısı ikram etti. Malatya'mız barış ve kardeşliğin adresidir diyen Başkan Polat, "Bu ülkede herkes huzur ve mutluluk içinde yaşayacaktır. Biz hepimiz kardeşiz, hepimiz bu ülkede yaşamaktan mutluyuz. Bizi çirkin emellerine alet etmek isteyenlerin bu oyunlarını bizim kardeşliğimiz bozacaktır. Gönül rahatlığıyla yolculuğunuzu yapabilirsiniz, Malatya güzellikler ve kardeşlik diyarıdır" diyerek vatandaşlara hayırlı yolculuklar temennisinde bulundu.

"YEŞİLYURT BELEDİYESİ VE MALATYA HALKINA TEŞEKKÜRLER"

Yolculuk etmekten korktuklarını ifade eden bazı vatandaşlar, Yeşilyurt Belediyesine bu hassas davranışlarından dolayı teşekkürlerini sunarken "Hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız, terör olaylarını asla benimsemiyoruz. Aramıza nifak tohumu atmaya çalışanlara karşı işte böyle el ele gönül gönüle olmalıyız. Biz Kürt kökenliyiz ama hepimiz Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlarıyız, Malatya halkına ve sizlere çok teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, terör saldırılarını kınarken, "Bizim kardeşliğimizi kimse bölemez, buna izin vermeyiz" diye konuştu.

Kırşehir'de saldırıya uğrayan Medine Turizm Firmasını ve ardından Doğu Anadolu'dan gelen otobüslerde seyahat eden vatandaşlara karanfil ve kayısı ikramında bulunduklarını belirten Başkan Polat, "Provokatör insanların Medine Turizm firmasına ait bir otobüsü taşlamalarından dolayı bu firmamıza geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Doğu Anadolu'dan gelip Malatya üzerinden batı kentlerine giden yine Batı'dan gelip Doğuya giden otobüslerde yolculuk eden vatandaşlarımıza ilimizin meşhur kayısısını ve karanfil hediye ediyoruz. Şu çok iyi bilinsin ki; bu ülkede Türk ile Kürt vatandaşların bölünmesi mümkün değildir, çünkü etle tırnak gibi olmuşuz. Bu ülkenin birlik ve beraberliğine kast edenler bu plan ve projelerinde boğulacaklardır, bu vatan ve bu millet asla müsaade etmeyecektir. Biz kardeşlik hamuruyla, birlik ve beraberlik içerisinde yoğrulmuş bir milletiz. Bu yapıyı bozmaya çalışan, kast eden insanların planları gerçeğe dönüşmeyecektir. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi sürekli sergileyeceğiz" dedi.

"TERÖR OLAYLARI SON BULSUN, BİZ HUZUR İSTİYORUZ"

Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güner, Haydar Şahin, Mehmet Çınar, Meltem Kavuk, Murat Türksoy, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri, Doğudan gelen otobüsleri MAŞTİ önünde durdurarak, seyahat eden vatandaşlara kayısı ve karanfil hediye etti. Otobüsten inen bir vatandaş, "Biz artık terör olaylarının sona ermesini istiyoruz, canımız çok yanıyor, korkumuzdan yolculuk edemiyoruz, artık bu terör saldırıları son bulsun, hepimiz kardeşiz. Yeşilyurt Belediyesini bu örnek davranıştan dolayı tebrik ediyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Hacı Uğur Polat Yeşilyurt Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title