Haberler

Malatya 'Da Bayram Öncesi Güvenlik Tedbirleri Arttırıldı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ramazan Bayramı öncesi alınan güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, açıklamada Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından genel güvenlik önlemlerine ek olarak Ramazan Bayramı tatili boyunca gerekli tüm tedbirler en üst seviyede alınacağı duyuruldu. Açıklamada, Malatya halkının can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere il merkezinde meydana gelebilecek asayiş olaylarını önlemek ve meydana gelen olaylara ise anında müdahale etmek amacıyla şehrin her noktasında güvenlik noktaları oluşturularak, önlemlerinin takviye kuvvetlerle güçlendirileceği de bildirildi. Açıklamada, "Halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve ana caddelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı bulunulacak ilgili ekip sayısı artırılarak, denetim ve kontroller sıklaştırılmıştır. Şehrin hareketli noktalarını yaya devriyeler, motorize ekipler, resmi ve sivil ekipler tarafından kontrol altına alınacaktır. Arife ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacaktır. Ziyaret ve tatil amacıyla vatandaşlarımızın ikametlerinden ayrılacak olmaları nedeniyle evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak bu tür olaylara karşı gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılacak denetimler arttırılacaktır" denildi.

Trafik yönünden de bir takım tedbirlerin alınacağı kaydedildi. Bayram alışverişlerinin ve ziyaretlerinin huzur içerisinde yapabilmesini temin etmek amacıyla halkın yoğun olarak bulunacağı pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinde ilave ekip ve yaya görevliler ile gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi. Açıklamanın devamında, "Arefe ve bayramın 1. günü vatandaşlarımızın şehir mezarlığını yoğun olarak ziyaret edeceği düşünüldüğünden gerekli trafik tanzimi için mezarlık ve civarında görevlendirme yapılmıştır. Bayram süresince ilimizde üzücü kazaların meydana gelmemesi için motorize trafik ekiplerimiz, MOBESE görevlilerimiz, motosikletli ekipler ve yaya görevlilerimizin yol ve trafik durumuna göre denetimleri devam edeceğinden vatandaşlarımızın seyahatleri süresince trafik kurallarına eksiksiz olarak uymaları gerekmektedir. Şehirlerarası otobüs terminalinde görevlilerimiz tarafından ilimize giriş ve çıkış yapan otobüslerin denetimleri yapılacaktır. Vatandaşlarımız, meydana gelen aksaklıklarla ile ilgili ihbarları 155 Polis Hattı veya (0422) 336 55 47 nolu telefon hatlarına yapabileceklerdir. Vatandaşlarımızın ve özellikle de sürücüler başta olmak üzere yol kullanıcılarının trafik kurallarına riayet etmelerini, trafik kural ihlallerinden kaçınmalarını, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, kendi hususi araçları ile bayram alışverişi nedeniyle trafiğin yoğun olacağı, güzergahların dışında alternatif yolları kullanmalarını, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğu bilinci içerisinde sevdikleriyle beraber kazasız, sağlıklı ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyoruz" ifadeleri kullanıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title