Haberler

Malatya'da Başarılı Öğrenciler Osmanlı Başkentlerini Gezecek

Malatya'nın Yazıhan içesinde başarılı öğrencilerin Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış şehirleri gezeceği bildirildi.

Malatya'nın Yazıhan içesinde başarılı öğrencilerin Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış şehirleri gezeceği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yazıhan Milli Eğitim Müdürlüğünün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü Yeteneğimle Varım Projesi çerçevesinde Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış şehirlere gezi düzenlenecek.

Geziye Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavında başarı gösteren öğrenciler katılacak.

Program kapsamında İstanbul, Edirne, Çanakkale ve Bursa gezilecek. Öğrenciler, İstanbul'da, İstanbul'un fethini anlatan Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni, Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni, içerisinde Türkiye'nin ve yurt dışındaki tarihi ve turistik yerlerin minyatürlerinin sergilendiği Miniatürk'ü, Eyüp Sultan Hazretlerinin türbesinin bulunduğu Eyüp Sultan Camisi ve Külliyesi'ni, Galata Kulesi'ni, İstiklal Caddesi'ni, Topkapı Sarayı'nı, Ayasofya Camisi'ni, Dikilitaş'ı görüp, boğaz turu yapacak.

Edirne'de Selimiye Camisi'ni, Uzunköprü'yü, Bedesten Çarşısı'nı ve İkinci Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi'ni gezecek öğrenciler, Çanakkale'de şehitlikleri, Bursa'da Ulu Cami'yi, Koza Han'ı, Bursa Kalesi'ni, Bursa Kent Müzesi'ni, Tarihi İnkaya Çınarı'nı, Cumalıkızık köyünü, Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin türbelerini, saat kulesini ve Gölyazı'yı ziyaret edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Yazıhan Malatya Politika Güncel Haberler

title