Haberler

Malatya'da Aile Hekimi ve Hemşirenin Darp Edildiği İddiası

Malatya Tabip Odası Başkanı Mustafa Eroğlu, Bir Aile Hekiminin ve Eşi Olan Hemşirenin Darp Edilmesini Kınadıklarını Bildirdi

Malatya Tabip Odası Başkanı Mustafa Eroğlu, bir aile hekiminin ve eşi olan hemşirenin darp edilmesini kınadıklarını bildirdi.

Tabip Odası'nda bir araya gelen doktorlar, dün Çarmuzu Sağlık Ocağı'nda bir aile hekimi ve hemşire olan eşinin sudan bahanelerle darp edildiğini ileri sürerek olayı kınadıklarını ifade etti.

Doktorlar adına konuşan Malatya Tabip Odası Başkanı Mustafa Eroğlu, son zamanlarda yurdun dört bir yanında meydana gelen doktor ve yardımcı sağlık personeline karşı takınılan olumsuz tavırların basında sıkça yer almaya başladığını belirterek, bu durumun tahammül edilebilir bir tarafının kalmadığını aktardı.

Eroğlu, yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen ve en son dün Malatya'da yaşanan bu tür eylemlerin sorumlusunun, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin maksadı aşan ve halk tarafından da yanlış anlaşılan söylemleri olduğunu savunarak, 'Dün ilimiz merkezinde görev yapan aile hekimi ve beraber çalıştığı eşi hemşire arkadaşımız, sudan bahanelerle iki kişi tarafından darp edilmiştir. Aynı zamanda bu kişilerce, çalıştığı kurumdan ayrılmaları, bir daha burada görev yapmamaları, eğer görevlerine devam ederlerse daha da büyük şiddete uğrayacakları yönünde tehditlerle olay yerinden ayrılmışlardır' dedi.

- 'HEKİMLER HEDEF TAHTASI OLDU'-

'Doktoru ayağınıza getirdi', 'Mahalleli ne zaman isterse hekim o saatte çalışacak', 'Paragöz hekimler', 'Tuzu kurular', 'Şu kadar maaş alıyorlar' gibi beyanatlarla, halkın gözünde küçük düşürülen hekimlerin, saldırı için hedef tahtası olduğunu iddia eden Eroğlu, şunları aktardı:

'Sağlık Bakanlığı yetkililerinin beyanatları ve uygulamaları, hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarını, son dönemde toplum nazarında değersiz kılmıştır. Oysa, gece gündüz demeden, insanların sağlığı için görev yapanların bunu hak etmediklerine inanıyoruz. En son yayımlanan yönetmelikteki ceza puanı ve ASM sınıflama kriterleri de bu tür uygulamaların yeni bir biçimidir. Bundan böyle, hekim ve diğer sağlık çalışanlarının karşılaştıkları olumsuzlukların takipçisi olacağımızı bilinmesini istiyoruz. Bu olayı Malatya Tabip Odası, Malatya Sağlıkçılar Derneği, Hayat Vakfı Malatya Şubesi, Malatya Aile Hekimleri Derneği olarak kınıyoruz.'

(YET-AY-Zİ) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title