Haberler

Malatya'da 76 Su Analizinden 28 Tanesi Uygunsuz

Güncelleme:

Malatya'da 76 ayrı noktada alınan içme suyu numune analizlerinden 28 tanesi uygunsuz çıktı.

Malatya'da 76 ayrı noktada alınan içme suyu numune analizlerinden 28 tanesi uygunsuz çıkarken, sonuçları uygunsuz çıkan su numunelerinin büyük bir bölümü köy çeşmesi ve okullardan oluşuyor. İçme suyu uygunsuz çıkan belediye binası da bulunuyor.

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il merkezi, ilçeler, beldeler ve bağlı köylerde Kasım ayında alınan içme suyu numune analizlerinin sonuçları açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, ortaya çıkan tablo şu şekilde oluştu:

"Akçadağ ilçe merkezinde okul çeşmesinde ve Aksaray köyünde cami çeşmesinde yapılan analizler uygunsuz çıkarken, Bahri beldesinde yapılan analiz uygun çıktı. Battalgazi ilçesi Adagören köyündeki meydan çeşmesi, Darende ilçesi merkezindeki lise çeşmesi, Ayvalı beldesindeki meydan çeşmesi, Karşıyaka ve Nurkuyusu köylerinden alınan çeşme analizleri de uygunsuz çıktı. Doğanşehir ilçesinin Dedeyazı, Karaterzi, Suçatı köylerinde alınan su numuneleri uygun çıkarken, Eskiköy'deki meydan çeşmesinden alınan su analizi uygunsuz çıktı. Doğanyol ilçe merkezinde okul çeşmesinden alınan su numunesi uygun çıkarken, Koldere köyündeki ilköğretim okulundan alınan su analizi ile Gökçe beldesindeki ilköğretim okulunun çeşmesinden alınan su numuneleri uygunsuz çıktı. Hekimhan ilçesindeki Aşağısaz, Deveciköyü, Karaöçek, Saraylı köyü ve Yukarısaz köylerinden alınan su numuneleri uygun çıktı. Kale ilçesindeki Bentköy ve Kıyıcak köylerindeki cami çeşmelerinde alınan su numuneleri uygunsuz çıkarken, Erdemli köyündeki cami çeşmesinden alınan su numunesi uygun çıktı. Malatya merkezde alınan su numune analizlerinde ise, il merkezinde alınan 4 su numune analizi uygun çıktı. Dilek beldesinde 2, Hanımınçiftliği beldesinde 2, Orduzu beldesinde 1, Topsöğüt beldesinde 2 su numunesi de uygun çıktı. Yaygın beldesinde, belde belediye çeşmesinde ve beldedeki sağlık ocağından alınan su numuneleri uygunsuz çıktı. Erenli beldesinde 3 su numunesi uygun çıkarken, 2 su numunesi uygunsuz çıktı. Merkeze bağlı 6 köyden alınan su numuneleri uygun çıkarken, 3 köyde alınan su numuneleri ise uygunsuz çıktı. Pütürge ilçe merkezinde alınan 4 su numunesi ile, Pütürge'ye bağlı 7 köyde alınan su numunesi uygun çıkarken, 4 köydeki su numunesi ise uygunsuz çıktı. Yazıhan ilçe merkezinde alınan 2 su numunesi de uygunsuz çıkarken, ilçeye bağlı 2 köyde alınan su numuneleri de uygunsuz çıktı. Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı beldesinde alınan 1 su numunesi ile 5 köyde alınan su numuneleri de uygun çıktı." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pütürge Aksaray Akçadağ Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title