Haberler

Malatya'da 2 Köprü Modern Hale Getirilecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bulgurlu Deresi ve Sultansuyu Çayı üzerindeki köprüleri yıkarak yerlerine yeni köprüler inşa edecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Bulgurlu Deresi ve Sultansuyu Çayı üzerindeki köprüleri yıkarak yerlerine yeni köprüler inşa edecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, planlamalar çerçevesinde Bulgurlu Deresi ile Sultansuyu Çayı üzerinde bulunan köprülerin yıkılarak yerlerine daha modern ve geniş köprüler yapılacağı belirtildi.

Her iki köprünün uzunluklarının 9'ar metre olacağı kaydedilen açıklamada, Bulgurlu Mahallesini Malatya'ya bağlayan mevcut köprünün yerine 4 metre yüksekliğinde, 8 metre genişliğinde çift yönlü köprü yapılacağı ifade edildi.

Aynı zamanda köprü üzerine korkuluğun yanı sıra, devamına da istinat duvarı inşa edileceği belirtilen açıklamada, Akçadağ'ın Kömekavak, Hisar, Sahil ve Dede mahallelerini Doğanşehir karayoluna bağlayan ve Sultansuyu Çayı üzerinde bulunan köprünün de yıkılarak yenileceği, köprünün 5 metre yüksekliğinde, 8 metre genişliğinde ve çift şeritli olacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title