Haberler

Malatya'da 16 Bin İşyerinin SGK'ya Borcu Bulunuyor

Güncelleme:

Malatya'da 15 bin 968 işyerinin, işçilerinin sigortalarından kaynaklı, 18 bin 417 esnafın ise Bağ-Kur dan kaynaklı SGK'ya prim borcu olduğu açıklandı.CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, rakamların ürkütücü olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın soru önergesini cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Malatya'da 2014 yılı Şubat ayı itibariyle prim borcu olan işyerleri sayılarını ve prim borcu miktarını açıkladı. Bakan Çelik, Malatya'da 4-A statüsündeki (SSK'ya tabi) 15 bin 968 işyerlerinin, 4-B statüsündeki (BAĞ-KUR Kapsamındaki) 18 bin 417 esnafın SGK'ya prim borcu olduğunu söyledi. Malatya'da 4-A kapsamındaki işyerlerinin 118 milyon 180 bin lira, 4-B kapsamındaki esnafın ise 140 milyon 693 bin lira olmak üzere prim borçları toplamının 258 milyon lira olduğu belirtildi.

Bakan Çelik'in verdiği rakamları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba rakamların ürkütücü olduğunu kaydetti. Ağbaba, "Malatya'da binlerce işyerinin SGK'ya borcunun olması Malatya'nın ekonomisinin hangi durumda olduğunu gösteriyor. Esnaf can çekişiyor dediğimizde kulaklarını kapatanlar bu rakamları gördüklerinde ne yapacaklar merak ediyoruz" dedi.

Ağbaba, "Çok ağır koşullarda hizmet vermeye çalışan esnafımız, işverenlerimiz prim borçlarından, vergilerden, harçlardan bunalmış durumda. AKP Hükümetiyle birlikte eriyen esnaf kesiminin sorunlarına, mutlaka çözüm bulunmalıdır" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veli Ağbaba Faruk Çelik Bağ Kur Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title