Haberler

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yaptığı Yatırımlarla Örnek Oluyor

Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte hızlı, kaliteli ve ekonomik hizmetler üreten Malatya Büyükşehir Belediyesi, kırsala yapacağı yatırım ve hizmetler için yeni tesisler kurmaya devam ediyor.

Malatya'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte hızlı, kaliteli ve ekonomik hizmetler üreten Malatya Büyükşehir Belediyesi, kırsala yapacağı yatırım ve hizmetler için yeni tesisler kurmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın ilçelerinde yol yapım, bakım ve onarım işlerinde kullanılmak üzere 10 değişik bölgeye taş ocağı, konkasör ve asfalt tesisleri kuracak.

Tesisler; Darende, Pütürge, Arapgir, Hekimhan, Kuluncak, Akçadağ, Doğanşehir ile Yazıhan'a kurulacak. Pütürge ile Arapgir ilçelerinin dağınık coğrafi yapısı nedeniyle bu ilçelere 2 tesis kurulacak.

Kurulacak olan tesisler ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçelere kurulacak olan bu tesislerin Türkiye'de örnek nitelikte olduğunu söyledi.

Yeşilyurt ve Arguvan'da Özel İdare döneminden kalan 2 tesis ile birlikte toplam tesis sayısının 12 olacağını belirten Başkan Çakır, "Tesislerimizin her birinde yıllık 380.000 ton (156.000 metreküp) kalker (taş) üretimi yapılacak. Üretilecek olan malzemeler ilçelerimizin alt yapı ile üst yapısının imarında kullanılacak. Bu tesisler ilçelerimizin ve kırsal mahallelerimize yapacağımız hizmetlerde altyapımızı güçlendirecek büyük adımlar olacak. Kırsalda yapacağımız yatırım maliyetlerinin azalması, buralarda daha çok hizmetler yapmamızı sağlayacak. Nakliye giderleri olmayacak ve Büyükşehir Belediyemiz milyonlarca lira tasarruf edecek. Bahar aylarında hizmete açmayı planladığımız bu tesislerle birlikte ilçelerimiz ve kırsal mahallelerimizin alt ve üst yapı sorunları da çözülmeye başlayacak" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Darende Arapgir Pütürge Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title