Haberler

Malatya Belediye Meclisi Toplantısı

Malatya Belediye Meclisi, CHP'li Meclis Üyelerinin Karakaya Baraj Gölü'ne Sanayi Atıklarının Dökülmesini Önlemeye Yönelik Olarak Verdiği Önergeyi Reddetti.

Malatya Belediye Meclisi, CHP'li Meclis üyelerinin Karakaya Baraj Gölü'ne sanayi atıklarının dökülmesini önlemeye yönelik olarak verdiği önergeyi reddetti.

Meclis toplantısı, Başkan Vekili Aziz Görgeç'in başkanlığında yapıldı.

Toplantıda söz alan CHP'li üyeler Ali Dağdelen ve Doğan Ağdaş, Malatya Belediye Ulaşım Hizmetleri AŞ'ye (MOTAŞ) ait otobüslerin Yazıhan ilçesine bağlı Durucasu köyüne sefer yapmasının köyde minibüsçülük yapanları mağdur ettiğini ifade ederek, belediyenin bu köye otobüs seferi yapmamasını içeren bir önerge sundu.

Minibüs şoförlerinin de izleyici olarak katıldığı toplantıda Meclis, önergeyi reddetti.

Dağdelen ve Ağdaş, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların atıklarının Karakaya Baraj Gölü'ne döküldüğünü ve buradaki balıkların öldüğünü ileri sürerek, çevre kirliliğine neden olan atıkların baraj gölüne dökülmesinin önlenmesi için de önerge verdi.

AK Parti'li üye Sıddık Özdemir, söz alarak önergeye itiraz etti.

"Ben aynı zamanda Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında Başkan Vekiliyim" diyen Özdemir, sanayi atıklarının ağır metal içermediğini, buraya yapılacak olan arıtma tesisinin de bir yıl gibi kısa bir sürede bitirileceğini anlattı.

Özdemir, "Bu konuyu neden burada gündeme getiriyorsunuz. Toplantıda gazetecilerin de bulunduğunu gördüğünüz için mi yapıyorsunuz bunları?" diye sordu.

Önergeyi görüşen Meclis, oy çokluğu ile reddetti.

Meclis, bazı caddelerde uygulanan parkmetre için ücret tarifesi belirledi.

Beydağı bölgesinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evleri yıkılacak olan vatandaşlardan evlerini boşaltanlara taşıma ücreti verilmesini görüşen Meclis, evlerini taşıyacak olan vatandaşlara 200 lira yardım yapılmasını onayladı.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title