Haberler

Malatya AK Parti'den Seçim Sonucu Değerlendirmesi

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Malatya milletvekilleri, 1 Kasım Genel Seçimleri’ni değerlendirdi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Malatya milletvekilleri, 1 Kasım Genel Seçimleri'ni değerlendirdi.

1 Kasım Genel Seçimleri'nde büyük bir başarıya imza atan AK Parti, aldığı yaklaşık yüzde 50'lik oy oranıyla tek başına iktidar olma ipini de göğüsledi. Malatya'da da yüzde 67.41 oy olan AK Parti 5 milletvekilini meclise göndermeyi başardı. AK Parti İl Binası'nda 1 Kasım Genel Seçimleri'ni değerlendiren AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan Türkiye'ye ve Malatyalılara teşekkür ettiler. Toplantıda ilk konuşmayı İl Başkanı Hakan Kahtalı yaptı. Kahtalı, "Binlerce kez şükürler olsun. 7 Haziran seçimlerinde 18 milletvekili eksiğiyle kuramadığımız hükümeti, Cenabı Allah bugün bizlere 18 milletvekilinin 3-4 kat fazlasıyla nasip etti. Bunun için Allah'a hamd ediyorum. Şükürler olsun diyorum. Herkesin eline, yüreğine sağlık diyorum. İnsan olarak elimizden geleni ortaya koyduk. Takdirin de her zaman Cenabı Allah'ın olduğu bilinciyle hareket ettik" dedi.

KAHTALI: "BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİK"

AK Parti olarak, her zaman insan onuruna yakışır siyaset anlayışıyla çalıştıklarını kaydeden Kahtalı, "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın mantığıyla çalıştık. Biz millete hükümranlık yapmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Evet, 7 Haziran seçimlerinde belki eksiklerimiz vardı. Düzeltilmesi gereken bazı şeylerimiz vardı. Onları da Allah'a şükür gidererek, 1 Kasım'da seçimlere hazırlandık ve bu seçimde de AK Parti kurulduğundan bugüne kadar oyların en yükseğini aldı. Yüzde 49.4 oyla Türkiye'de kırılması zor olan ve yine AK Parti tarafından kırılabilecek bir rekora imza attık. İlimize baktığımızda 2011 seçimlerinde 293 bin oy alarak yüzde 68 ile büyük bir başarı elde etmiştik. 7 Haziran seçimlerinde ise bu rakam yurt dışı oyları hariç 257 bine düşmüştü. Ama 1 Kasım genel seçimlerinde bu rakam 315 bin oldu. Bundan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Yüzümüzü her daim ak ettiniz. Bundan sonra da hem ilimize hem ülkemize hem de dünya mazlumları için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız. Biz biliyorduk ki, seçimlerde kaybetmemiz halinde hem içeride hem de dışarıda sevinecek olanlar olacaktı. Allah'a şükürler olsun ki bu zaferle kimin sevindiğini müşahede ettik. Gazze'de, Çeçenistan'da, Filistin'de, Myanmar'da, Irak'ta, Şam'da, Humus'ta ne kadar Müslüman kardeşimiz varsa bugün onlar sevinmiştir. Sandık görevlimizden, mahalle temsilcisine, kadın kollarından gençlik kollarına, ilçelerimize, belediye başkanlarımıza, vekillerimize ve tüm Malatya'ya şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "5 aylık süreçte aslında halkımız çok iyi bir gözlemde bulundu. Bu süreçte halkımız hangi partinin ne yapabileceğini çok iyi analiz etti. Bölgemiz bir ateş çemberinden geçmekte. Ülkemiz, ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyor. 5 aylık süreçte Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na verilen geçici hükümet kurma sürecinde AK Parti hiçbir sorumluluktan kaçmadan ve ülkemizin geleceğine dair her türlü radikal kararları alabildi. Taşın altına elini değil gövdesini koydu. Halkımız da bunu çok iyi gördü. Diğer partilerin de bu süreçteki tavırlarını çok iyi analiz etti. AK Parti'nin 13 yıl içerisinde demokratikleşme, sosyal politikalar anlamında, dış politika ve ekonomi anlamında yaptıklarını halkımız çok iyi gördü. AK Parti halkın içerisinden çıkan bir partidir. Halkın iradesinin sandıktan bu kadar güçlü tecelli etmesinin altında bu gerçekler yatmaktadır. Bizler gerçekten sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu sonuçtan sonra bize daha çok çalışmak, daha çok halk ile iç içe olmak, ülkemizin geleceği adına hep birlikte kenetlenmek düşer. Emeği geçen bütün parti kademelerinde çalışan herkese yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden AK Parti 6. Sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, siyasette tek limanlarının ahlak olduğunu söyledi. Dağ taş demeden nerede bir mazlum varsa onun yanına koşarak gittiklerini dile getiren Önalan, "Allah'a hamdolsun ki davam yere düşmedi, daha da yükseldi. Alın terini döken, gözyaşını döken seccadesini gözyaşlarıyla ıslatan kim varsa, bizim gibi sevinen bütün Müslümanları gördüm, o bize yeter, Allah bize yeter, halk bize yeter. Bizi yalnız bırakmayan herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

1 Kasım'ın önemli bir süreç olduğuna değinen AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Bu süre içerisinde özellikle AK Parti ve diğerlerinin bulunduğu yerler belliydi. Biz kimseyle savaşmıyoruz ama özellikle 1 Kasım öncesinde ana muhalefet partisi başta olmak üzere adaylarını dinliyorduk. Biz hep birlik ve beraberlikten, kardeşlikten bahsederken bizim bu yaklaşımlarımızı hep nefret söylemi olarak algı oluşturmaya çalışan güçler de vardı. Biz bugüne kadar bu ülkede kim varsa, A'dan Z'ye herkesi kucaklamaya çalıştık. Hep kardeşlikten bahsettik. Ama maalesef bakıyorsunuz onların söylemleri çok farklıydı. Milletimiz bunları hiç affetmedi. 7 Haziran seçimini biz çok iyi okuduk. Milletimiz o zaman bize bir mesaj verdi. Biz o mesajı aldık. Ama o günden bugüne kadar, bugün vermiş olduğu mesaja bakarsanız gerçekten kimlere mesaj verildiğinin farkındayız. Biz hiç kimseyle yarışa girmedik. Biz hep kendimizle yarıştık. Burada bir tablo var. CHP 2011'de Malatya'da yüzde 19.8 almış. 7 Haziran'da yüzde 16.6 almış. Bugün açıklanan sonuçlar itibariyle bu oran yüzde 15.33'e düşmüş. Rabbim gerekene gereken tokadı vurduruyor. Bu tokadın adı herhalde Osmanlı tokadı. Allah hayırlı uğurlu etsin diyorum" ifadelerini kullandı.

TÜFENKCİ: "1 KASIM GERÇEKTEN BİR MİLAT"

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise 1 Kasım genel seçim sonuçlarının Malatya'ya, ülkeye ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diledi. Tüfenkci, " Türkiye'nin kaderini değiştiren herkesten Allah razı olsun. 1 Kasım gerçekten bir milat. 2023 hedefleri bizim için Türkiye için çok uzak değil. Kaderini AK Parti'nin kaderiyle birleştiren bir millet var. Bu Türkiye'nin bölünmesine de istikrarsızlığına da huzursuzluğuna da güvensizliğine de asla müsaade etmiyor. 7 Haziran'dan sonra biz yine burada basın toplantısı yapmıştık. Ders çıkarmamız gerektiğini ifade etmiştim ve gerçekten Genel Başkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere 7 Haziran'daki sonucu çok iyi okuduk. Bizler ülkenin geleceği ve güvenliği noktasında elimizi taşın altına koyarak milletin işini, aşını büyütmeye ve geleceği gençlere emanet edecek şekilde gerekli düzenlemeleri vaat ettik. Milletin gayretine, çabasına layık olmaya çalışacağız. Sizler sahada elinizi taşın altına koydunuz. Kapı kapı dolaştınız. Malatyalı tüm hemşehrilerimiz davaya sahip çıkarak, Türkiye'nin kazanmasına vesile oldular. Herkesten Allah razı olsun. Bu mesele sadece AK Parti'nin meselesi değil, memleket meselesi dedik" ifadelerine yer verdi.

Son olarak konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 1 Kasım seçimleri için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade etti. Çalık, "Malatya'mızda AK Parti'ye 316 bin oy vererek, Malatya'da tarih yazan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün 2 Kasım 2015. Bundan tam 13 yıl evvel 3 Kasım 2002 yılında yeni bir iktidarın kapısını aralamak için mücadele ediyorduk. 3 Kasım 2002'de Türkiye, AK Parti ile tanıştı ve tek başına iktidar oldu. Bugün 2 Kasım 2015. Tam 13 yıl sonra 316 bin oy ile Malatya yüzde 68 oy oranı ile tek başına iktidara yürüdü. Elinize sağlık, kolunuza sağlık, yüreklerinize sağlık diyorum. Bugün 2 Kasım, 1 Kasım 2015'te çıkmış olduğumuz yolda Genel Başkanımız, bizim Cumhurbaşkanımız, ümmetimizin umudu Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Kasım 2002'de yola çıktığı kutlu yürüyüşün, bugün ikinci başlangıcıdır. Onun ayaklarına pranga vurmak isteyenlerin karşısına çıktınız, onlara karşı durdunuz. Mazlumların umudu olan, zalimlerin karşısında dimdik duran, hocaların hocası bilge adam Ahmet Davutoğlu'na sahip çıktınız. Bugün hainlerin kaybettiği bir gün, bugün milletimizin kazandığı 78 milyonun kazandığı, ümmetimizin Ortadoğu'nun kazandığı bir gün oldu. Bugün Gazze'nin bugün Filistin'in, bugün Balkanlar'ın Ortadoğu'nun kazandığı bir gün oldu. Biz biliyoruz ki korkaklar tarih yazamaz. Yiğit insanların tarih yazdığını hepimiz biliyoruz. Biz Allah'a hamdolsun tarihi yazan ekibin içerisinde yer alarak emin adımlarla sorumluluğumuzun bilincinde olarak yolumuza devam ediyoruz. Her geçen gün omuzlarımızdaki yükü milletimiz biraz daha ağırlaştırdı, bunun farkındayız. Malatya için, tüm Türkiye için, bütün ekip arkadaşlarımızla, milletvekillerimize, teşkilatlarımızla, birlikte beraberce çalışacağız. Ak pusulada, ak elleriyle AK Parti ile Malatya'yı yüzde 68'lere taşıyan alnı ak, yüzü ak, başı dik, kalbi mutmain tüm kardeşlerimize büyüklerimize, ambulansla seçimlerdeki sandıklara giden bütün büyüklerime, analarıma, babalarıma, dedelerime ve duasını bizden esirgemeyen bütün mazlumlara yürekten teşekkür ediyorum. Mehmet Akif'in sözleri ile 'Sahipsiz olan memleketin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır' milletin vatanına sahip çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Milletvekili Çalık, sözlerini Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmed'e Mektup' şiirini okuyarak tamamladı: "Mehmedim sevinin başlar yüksekte. Ölsek de sevinin eve dönsek de. Sanma bu tekerlek kalır tümsekte. Yarın elbet elbet bizimdir. Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hakan Kahtalı Ak Parti Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title