Haberler

Malatya Ağbaba Insanları Mezhepleri Üzerinde Bölmek Tam Bir Bölücülüktür

Ağbaba: İnsanları mezhepleri üzerinde bölmek tam bir bölücülüktürCHP Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Atatürk, Milliyetçilik ve Bilim' konulu panele katılan Veli Ağbaba, "Evet' ya da 'Hayır' oyu verecek insanları mezhepleri üzerinden bölmek tam bir bölücülüktür.

Ağbaba: İnsanları mezhepleri üzerinde bölmek tam bir bölücülüktür

CHP Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Atatürk, Milliyetçilik ve Bilim' konulu panele katılan Veli Ağbaba, "Evet' ya da 'Hayır' oyu verecek insanları mezhepleri üzerinden bölmek tam bir bölücülüktür. Bir Sünni veya Alevi, 'Evet' de verebilir, 'Hayır da. Bu onun demokratik hakkıdır. Kimse onların bu tercihlerini sorgulayamaz. Hele hele mezhepleri üzerinden sorgulaması doğru değildir. Baskı arıyorlarsa, 'Hayır? oyu veren akademisyenlere baksınlar" dedi.

Panelde konuşan MYK üyesi Ağbaba, CHP'nin iktidarda olmadığını, polis güçleri olmadığını, 'Evet' oyunu açıklayanlara nasıl baskı yapabileceklerini sordu. Ağbaba 'hayır' oyu vereceklere baskı olduğunu savunurken, "Devletin bütün imkanları kullanılıyor. Malatya'ya Cumhurbaşkanı geliyor, ödediğimiz vergileri büyükşehir ve her iki merkez ilçe belediyesi resmen cebimizden hırsızlık yaparak, evet oyunu kullanmaya çalışıyorlar. O belediye başkanlarına sesleniyorum, bizim paramızla 'evet' oyu propagandası yapamazsınız, o para da bizimde hakkımız varö diye konuştu.

Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in yeğeni olduğu iddia eden ve referandumda 'evet' oyu kullanacağını ifade eden Emel Duran ile ilgili ise şöyle dedi: "Üzülüyorum ama bir yandan mutluyum. ' Gürsel Tekin'in yeğeni evet oyu verecek' diye bir genel başkan yardımcısı, bir büyükşehir belediye başkanı, il başkanı gidiyor kutluyorlar. Bu bir komedi, bu 'Hayır' oyunun yüksek olduğunu gösteriyor. Yeğen nasıl bir yeğen, Gürsel Tekin 'tanımıyorum' diyor. 'Benim böyle bir yeğenim yok' diyor. Dava açalım. DNA testi yaptıralım yeğen mi, değil mi anlaşılsın. Ama buradan sayın genel başkan yardımcısına ve sayın büyükşehir belediye başkanına hayırlı günler diliyorum."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)-

========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Tekin Veli Ağbaba Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title