Haberler

    Makro Market Borsa İstanbul'dan Çıkıyor

    Güncelleme:

    Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören Uyum Market'in hâkim hissedarı konumundaki Makro Market borsadan çıkıyor.

    Makro market Borsa İstanbul'dan çıkma kararı aldı. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, elinde Uyum hisseleri bulunan yatırımcılar için belirlenen süre ile ilgili bilgi verildi. Makro Market adına yapılan açıklamada "Borsa İstanbul serüvenimize ara verme kararı almış bulunmaktayız" denildi.

    TOPLAM 313 MAĞAZASI VAR

    Ankara merkezli Makro Market'in 15 ilde 252 mağazası bulunuyor. Uyum Market'in ise 61 mağazası bulunuyor. Hisseleri Borsa'da işlem gören Uyum Gıda ve İhtiyaç Maddeleri San. ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 70 hissesi Verimed A.Ş.'ye ait. Şirketin yüzde 30 hissesi ise halka açık. Halka açık hissenin yüzde 92,23'ü Makro Market'e, yüzde 5,83'ü ise Makro Market'in ortaklarından Şeref Songör'e ait. Kalan yüzde 1,93'lük hisse ise küçük yatırımcının elinde.

    KAP'A BİLDİRİLDİ

    Ancak bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan 'Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları' kullanım süreci ile ilgili duyuru' başlığı ile yapılan açıklamada, Makro Market'in, Borsa İstanbul'dan çıkma kararının olduğu bildirildi.


    YÜZDE 98'İNE SAHİP

    Uyum Market'in yüzde 98,08 hissesinin Makro Market ve Şeref Songör'de olduğu hatırlatılarak "Birlikte hareket eden ortakların şirketin toplam pay/oy oranının yüzde 98,08'sine tekabül ettiği ve bu nedenle hakim ortak konumuna ulaşıldığı bilgisi paylaşılmıştır. Açıklamada, Tebliğ'de düzenlenen satma hakkı ile ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılacağı hususları duyurulmuştur" denildi.

    BORSA SERÜVENİMİZE ARA VERDİK

    Makrom Market adına KAP'a gönderilen yazıda, "Makro Market A.Ş. olarak, halka açık, hisse senedi piyasasında pay senedi işlem gören bir şirket olmanın önemini biliyoruz. Diğer taraftan yatırımcılarımızın ve potansiyel ortaklarımızla ile daha güçlü daha büyük ölçeği barındıran bir yapıyla yolumuza devam etme isteğindeyiz. Dolayısıyla ile Borsa İstanbul serüvenimize ara verme karan almış bulunmaktayız. Önümüzdeki dönemde, 25 yıllık yönetim deneyimi ve halka açık şirket yönetim tecrübesi ile daha büyük ve daha değerli bir yapıyı sizler ile paylaşmak arzusundayız" denildi.

    Öte yandan, Uyum Gıda'nın yüzde 70 ortağı görünen Verimed Tıbbi Ürünler A.Ş de geçtiğimiz günlerde Makrom Market'e devredildi. Devir kararı, şirketin ticaret sicil kayıtlarına yansıdı.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Borsa İstanbul Şeref Songör Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (12)

    Türk:

    Yahudi trilyonerler çok kısa bi süre daha ülkeye sıcak para sokmaya devam edecekler, amaçları piyasayı canlı tutup siyonist akpyi ve başkanlık sistemini destekleyip bölünmeyi hızlandırmak. şu an borçlanma altından kalkılmaz noktalara geldi Türkiye büyük bir ekonomik çöküşe gidiyor.

    9
    2
    yanıtYanıtla
    DÖNENCE:

    Makro Market kadar pahalı ve sebze ve meyvesi işe yaramayan başka bir market yoktur.

    9
    1
    yanıtYanıtla
    ahmet:

    Alma o zaman kardeşim seni zorlayanmı var

    yanıt0
    yanıt5
    DÖNENCE:

    Zorla almıyoruz doğru. . Fakat, zoraki alıyorduk. . Etrafta başka market yoktu. . Yakınlarına A101 açıldı. . Artık A101 den alıyoruz. Ucuz ve kaliteli ürünleri. . Almıyor artık.

    yanıt1
    yanıt0
    gercekci:

    adamlar kerizmi cöküsü beklesinler

    6
    0
    yanıtYanıtla
    MURAT2:

    Nerde o eski devirler hey!!!!Yıllar önce girerler bilmem kim şirketleri bizim gibi çulsuzlar üç kuruş kazanacağız diye ha o hisse ha bu hisse ha şu hisse ha şu yeni giren hisse diye dalar geçerdik. 15 yıla yakın süre böyle geçti elde var SIFIR. Bizim gibi küçük yatırımcılar KERİZMİŞİZ o yıllar. 5 yıldır ne borsa ne TÜREV piyasalarına girdiğimiz yok. Şu an buralarda olanlara da Allah akıl fikir versin.

    5
    1
    yanıtYanıtla
    Yazık:

    Adamların zararının kime yararı var anlamadım, 313 market demek direk olarak 15. 000 kişiye dolaylı olarak 100. 000 istihdam demek. Ayrıca yıllarca o yöresel market dedikleriniz milleti kazıkladı. Bu gördüğün yerli marketlerin ?''ı o zamanki bakkallardan kafasını kullananlar. . . Gerçi Makro burada batmıyor, Uyum''un yıllar önce girerek kendini bitirdiği borsadan çekiliyorlar. Ama bizim bu herkese olan düşmanlığımızı bir türlü anlamıyorum. Yabancı markaları yerle bir ediyorlar diye sevinmemiz lazım

    5
    0
    yanıtYanıtla
    ??:

    borsa dediginiz yer küçük yatırımcıyı küçük tasarruf sahiplerini sövüşleme yeridir ateşi bol olsun özal yedi sülalesine yetecek parayı borsadan kazandı istedigi anda yükseltip istedigi anda düşürüyordu cehennemde yanıyordur inşallah şimdide onun yolunda gidenler aynısını yapıyor

    3
    1
    yanıtYanıtla
    aaaaaaaaaa:

    erdoğanda para çok baba kim siyonist israil

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Boynuz:

    Market artışları dibe vurmuştu. yöresel marketlerle rekabet edecek gücü kalmamıştı. ŞİMDİ SIRADA KİLER, BEĞENDİK GİBİLERİ VAR.

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title