Haberler

Makine İhracatçıları Birliği Başkanlığına 4. Kez Adnan Dalgakıran Seçildi

Makine İhracatçıları Birliği olağan genel kurul toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Seçime tek liste ile giren Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, genel kurulda oy birliği ile önümüzdeki 4 yıl için tekrar başkan seçildi. Makine ihracatçıları Birliği Başkanlığı görevini 4. kez üstlenecek Adanan Dalgakıran gelecek dönemde de sektöre hizmet vermekten mutluluk duyacağını ifade etti.

Seçimde 10 kişilik asil yönetim kurulu üyelerinden 3'ü değişti. Asil adaylar arasında yeni dönemde Necmettin Öztürk, Zeynep Erkunt Armağan, Mehmet Ağrikli ilk kez görev aldı. Dalgakıran'ın listesinde diğer isimler ise Serol Acarkan, Kutlu Karavelioğlu, Sevda Kayhan Yılmaz, Hüseyin Durmaz, Ali Eren, Tamer Güven, Ferdi Murat Gül'den oluştu.

Seçim konuşmasında 2023 ihracat hedefi içerisinde birliğe düşen payın 100 milyar dolar olduğuna vurgu yapan Dalgakıran "Türk makinelerine yeni pazarlar bulmak için çalışacağız. 2023 ihracat hedefimize ulaşabilmek için yeni pazarlara ihtiyacımız var. Uzak yakın demeden tüm pazarlarda varlığımızı hissettirmeliyiz" dedi. Geçtiğimiz 2013 yılı içerisinde pazar alanlarını genişletmek için çalışmalar yaptıklarına değinen Dalgakıran " Geçtiğimiz yıl içerisinde sadece yurt dışında 11 fuara katılım göstermiş bulunuyoruz. Sektörümüz 200'ü aşkın ülkeye ihracat yapmakta. Almanya başta olmak üzere Hollanda, Brezilya ve Endonezya'nın yanı sıra Rusya ve ABD için de tanıtım faaliyetlerimizi arttırarak ihracatımızı daha da yukarılara taşıyacağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title