Haberler

Makine Ekipman Desteği Müracaatları Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman alımlarının desteklenmesiyle ilgili müracaatların başladığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman alımlarının desteklenmesiyle ilgili müracaatların başladığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Dr. Habip Muruz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı(KKYDP) kapsamında makine ekipman alımlarının desteklenmesi ile ilgili tebliğin 10 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete ve 2014/10 sayılı Tebliğ ile yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ve müracaatların başladığını söyledi. Dr. Habip Muruz, "8 yıldır uygulanmakta olan bu programa çiftçilerimiz tarafından yoğun bir ilgi gösterilmektedir. KKYDP makine ekipman destekleme programıyla tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek hedeflenmekte olup, makine ve ekipman destekleme müracaatları 09 Haziran 2014 tarihinde sona erecektir" dedi.

KKYDP makine ekipman destekleme programında bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verileceğini ifade eden Habip Muruz, "Program kapsamında 41 çeşit makine ekipmana destek verilecek olup, hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL'yi geçemeyecektir. Mal alım bedellerinin bu miktarı aşması durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanacak olup başvuru bütçeleri KDV hariç olarak hazırlanacaktır" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Tarım Müdür Vekili Dr. Habip Muruz, KKYDP kapsamında Samsun'da geçen etaplarda makine ekipman desteklemelerinde 4 bin 631 çiftçinin 40 milyon 527 bin 964 TL'lik makine ekipman alımı yaptığı ve buna karşılık 20 milyon 111 bin 103 TL destek verildiği, ayrıca Samsun'un Türkiye'de en çok desteklenen iller arasında yer aldığını belirtti. Muruz, "Yatırımcılarımızın projelerini uygun bir şekilde hazırlayarak 09 Haziran 2014 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir. İl Müdürlüğümüzde bulunan İl Proje Yürütme Birimimiz tarafından yatırımcılara teknik bilgi desteği sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

YATIRIM KONULARI

Programın yatırım konuları şöyle: "Anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balıkçı gemilerinde soğuk depo, balya makinesi, bahçe traktörü, biçerbağlar, biçerdöver ürün hasadında kullanılan verim ölçer kiti,

canlı balık nakil tankı, çayır biçme makinesi, çeltik fide dikim makinesi, çiftlik gübresi dağıtma makinesi, dal parçalama makinesi, diskli tırmık, dip kazan, el traktörü, fındık toplama makinesi, fındık, mısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri, file sisteminin kurulması, güneş kolektörü, kimyevi gübre dağıtma makinesi, mibzer, mini yükleyici, motorlu tırpan, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi,

pülverizatör, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, süt analiz cihazı,

tambur filtre, taş toplama makinesi, tarım römorkları, toprak frezesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title