Haberler

Makine Bozulunca Yaşlı Kadının Beyin Ameliyatı Yarıda Kaldı

Güncelleme:

Bolu'da, beynindeki tümör nedeniyle ameliyata alınan 3 çocuk annesi 60 yaşındaki İlhan Yaman'ın kemik kesme makinesinin arızalanması sonucu operasyonu sonlandırıldı.

Bolu'da, özel bir hastanede beynindeki tümör nedeniyle ameliyata alınan 3 çocuk annesi 60 yaşındaki İlhan Yaman'ın saçları kesilip kafa derisi açılırken, kemik kesme makinesinin arızalanması sonucu operasyon sonlandırıldı. İlhan Yaman başka bir hastanede ameliyat edilirken, ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

"KEMİK KESME MAKİNASI ÇALIŞMADI"

Bolu Karaçayır Mahallesi'nde oturan İlhan Yaman her iki bacağındaki güçsüzlük ve yürüme zorluğu şikayeti ile Sağlık Mahallesi'nde bulunan özel bir hastaneye götürüldü. Beyninde tümor olduğu belirlenen İlhan Yaman, 11 Eylül günü ameliyata alındı. İlhan Yaman'ın saçları kesilerek kafa derisi açılırken, kemik kesme makinesinin bozulması nedeniyle ameliyat sonlandırılarak, kafa derisi dikildi. Ameliyathanenin önünde bekleyen yakınlarına, "Hastaya narkoz verildi, kafa derisi açıldı. Ancak kafatasını keseceğimiz zaman bir aksilikle karşılaştık. Kemik kesme makinesi çalışmadı" denildi.

5 GÜN SONRA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL HASTANESİNE GÖTÜRÜLDÜ

Ameliyatı gerçekleştirecek olan Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. M.N.D. ameliyathanedeki şartlar nedeniyle ameliyatı gerçekleştiremeyeceğini söyledi. Ailesi, taburcu edilmek istenen İlhan Yaman'ı tartışmaların ardından 5 gün sonra Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi'ne götürdü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İlhan Yaman burada ameliyat olduktan sonra gerekli tedavilerinin ardından evine döndü. İlhan Yaman'ın ailesi Bolu'da bulunan özel hastane hakkında Bolu Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü de ailenin şikayeti sonrası soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Bolu Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

EbruMobil-IOS:

Bu son problem olsun Allah ömür versin canı sağolsun geç olsun da güç olmasın başarılı bir ameliyat olur inşallah

3
0
yanıtYanıtla
DERYA:

BEYİN CERRAHLARI NEDEN BU KADAR ARTİS KENDİNİ BEĞENMİŞ

1
0
yanıtYanıtla
trabzon:

hastanelerimiz hijyenik olması gerekirken devamlı hastalarımız enfeksiyon kapıyor neden dikkatlice önlem alınıp hastalarımız muhafaza edilmiyor

1
0
yanıtYanıtla
mehmet kayış:

Sağlık bakanlığı ve yardımcıları neden daha dikkatli olup müsteşarını kurum başkanlarını hastane yöneticilerini daha dikkatli seçmiyor?

1
0
yanıtYanıtla
ARAP SAÇI:

GEÇENLERDE AŞKIM TÜFEKÇİ HASTANESİNDE EMEKLİ POLİS MEMURUNA YALNIŞ KAN VEREREK HASTAYI YOĞUN BAKIM SONRASI MEFTA ETTİLER NEDEN SAĞLIK KONUSUNA HASSASİYET GÖSTERİLMİYOR HEP SKANDALLAR OLUNUYOR

1
0
yanıtYanıtla
misafir:

Sağlık bakanlığı bu tip konuların üzerine neden gitmiyor yedek bir makina almak bu kadarmı zor

1
0
yanıtYanıtla
SEMİHA HANIM:

NE ACI VAHİM TEHLİKELİ BİR DURUM AYIP GÜNAH YA

1
0
yanıtYanıtla
dr pervin:

hastamıza geçmiş olsun ne kadar üzücü bir olay hastane aciz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title