Haberler

Makedonyalı Çocukların Boğaz Sefası

Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Makedonya Radoviş’ten gelen öğrenciler, önce vapurla boğazı daha sonrasında ise tarihi yarımadayı gezdi.

Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Makedonya Radoviş'ten gelen öğrenciler, önce vapurla boğazı daha sonrasında ise tarihi yarımadayı gezdi. Boğaz turu sırasında öğrencilerin boğazda selfie çekme yarışı renkli görüntüler oluşturdu.

23 Nisan Ulusa Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyazay Derneği işbirliği ile 'Çekmeköy'den Radoviş'e Kardeşlik Köprüsü' sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Makedonya Radoviş'te eğitim gören Türk öğrenciler Çekmeköy'e geldi. Radoviş başta olmak üzere Balkan Türklerinin yanında olduklarını hissettirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, öğretmenleri ve rehberler yardımıyla dört gün boyunca Üsküdar Sahili, Boğaz Turu, Otağtepe, Sultanahmet, Topkapı, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Eyüp Sultan ve Panaroma 1453 Müzesi'ni ziyaret edecekler.

BOĞAZ TURUNA ÇIKAN RADOVİŞLİ ÖĞRENCİLER SELFİE YARIŞINA GİRDİ

Çekmökey'den Radoviş'e Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında İstanbul'a gelen öğrenciler,  ilk olarak sabah saatlerinde Üsküdar Sahilinden vapura binerek boğaz turuna çıktı. Vapurun Boğaziçi Köprüsüne yaklaşmasının ardından Radovişli öğrenciler selfie çekme yarışına girdi. İstanbul'a ilk defa gelen öğrenciler, vapurdan seyrettiği tarihi yerlerin bol bol fotoğraflarını çekti. Boğazın güzel manzarasından etkilendiklerini söyleyen Radoviş'li çocuklar, İstanbul'a ilk defa geldiklerini ve mutlu olduklarını ifade etti.  Renkli görüntülerin oluştuğu boğaz turu sonrasında çocuklar Eminönü sahiline inerek, Tarihi yarımadayı gezdi.

"BU KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ, ÇOCUKLARIN BÜYÜMESİYLE DERİNLEŞEREK DEVAM EDECEK"

Kardeşlik köprülerinin geleceğe bir yatırım olduğunu söyleyen Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Gülder, "Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköy Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen Çekmeköy'den Radoviş'e kardeşlik projesi kapsamında buraya gelen öğrencilerimizle bugün boğaz turu yapıyoruz. Çocuklarımız boğaz turunda çok eğleniyorlar. Bu tur sonrasında çocuklarımızı Eminönü'nde vapurdan inerek, İstanbul'un tarihi mekanlarını gezme fırsatımız olacak. Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı çocuklarımızla beraber kutlayacağız. Bu ziyaretler sayesinde Makedonya'da yaşayan çocuklarımız ve ülkemizde eğitim gören çocuklarımız arasında kardeşlik köprüleri kurmayı hedefliyoruz. Bu kuracağımız köprüler, çocukların büyümesiyle birlikte derinleşerek büyümeye devam edecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Makedonya Çekmeköy Radoviş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title