Haberler

Makedonya ve Bosna Hersek'te Oy Verme İşlemi Başladı

ÜSKÜP/ Makedonya ve Bosna Hersek'te yaşayan Türk seçmenler, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için oy vermeye başladı.

ÜSKÜP/ Makedonya ve Bosna Hersek'te yaşayan Türk seçmenler, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için oy vermeye başladı.

Makedonya'da yaşayan Türk seçmenler, yerel saat ile 09.00 itibarıyla Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğine gelerek oylarını kullanmaya başladı.

Sandıkların açılmasının ardından ilk oyu veren Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, halk oylamasının Türkiye'ye güzellikler getirmesi temennisinde bulundu.

Makedonya'daki kayıtlı seçmen sayısının 2 bin 422 olduğunu söyleyen Kara, "Tek temennimiz bütün vatandaşlarımızın gelip demokratik haklarını burada kullanmalarını sağlamak." dedi.

Üsküp Büyükelçiliğinde oy kullanan vatandaşlardan Mehmet Akif Ağırman da bir Türk vatandaşı olarak yurt dışında oy kullanmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Bosna Hersek'te 2 bin 444 kayıtlı seçmen

Bosna Hersek'te yaşayan Türk seçmenler de sandıkların açılmasıyla birlikte Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğine gelerek oylarını kullanmaya başladı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, yaptığı açıklamada, halk oylamasının huzurlu ve sakin bir ortamda gerçekleşmesi için bütün tedbirleri aldıklarını belirterek, vatandaşların halk oylamasına geniş bir katılım sağlamasını beklediklerini ifade etti.

Oy kullanmanın demokrasinin bir gereği olduğunu dile getiren Koç, halk oylaması sonuçlarının Türkiye'ye refah, huzur ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu.

Saraybosna Büyükelçiliğinde oy kullanan Meryem Naz Ok da halk oylamasının sonuçlarının Türkiye'ye ve Türk halkına hayırlı olmasını dileyerek, "Buradaki insanların da Türkiye'ye çok ilgisi var. Bu açıdan, onların da Türkiye'yi desteklediğini biliyorum." dedi.

2 bin 444 kayıtlı seçmenin bulunduğu Bosna Hersek'te, Tuzla, Mostar ve Travnik şehirlerinden de Saraybosna'ya otobüsler kaldırılacağı bildirildi.

Makedonya ve Bosna Hersek'teki oy kullanma işlemi yarın yerel saatle 21.00'a kadar sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Makedonya Türkiye Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title