Haberler

Makedonya Türk Demokratik Partisi'nin Yeni Genel Başkanı Beycan Ilyas Oldu

Makedonya Türk Demokratik Partisi'nin yeni genel başkanı Beycan İlyas olduEyüp Salih Üsküp, 19 Aralık (DHA) - Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) 9. Olağan Kurultayı'nda yeni genel başkanını seçti.

Makedonya Türk Demokratik Partisi'nin yeni genel başkanı Beycan İlyas oldu

Eyüp Salih Üsküp, 19 Aralık (DHA) - Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) 9. Olağan Kurultayı'nda yeni genel başkanını seçti. Beycan İlyas kurultaya katılan 315 delegenin 205 oyunu alarak genel başkan koltuğuna oturdu. Genel başkan yarışında 2.aday Ercan Çülez 101 oy aldı.

TDP kurultayına misafir olarak KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, Kosova meclisi milletvekili Müferra Şiinik, KKTC milletvekili Hüseyin Erçal, VMRO-DPMNE'den Vladimir Gyorçev, İliya Dimoski ve Daniela Rangelova katıldı.

Türk Demokratik Partisi'nde 15 yıl genel başkan görevini yapan Dr. Kenan Hasipi yaptığı veda konuşmasında, kurultayın bir demokrasi şöleni olduğunu ancak Türkiye'de meydana gelen terör olayları ve çok sayıda can kaybının bizlerin de canımızı yaktığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi ve ardından terör saldırılarının büyüyen Türkiye'yi tekrar eski küçük kabuğuna sığdırmak için yapıldığını ancak tüm insanlığa ve sağduyuya yapıldığını ifade etti.

Kenan Hasipi, kendisinin bu konuşması son seslenişi olduğunu ancak kendisini parti lideri olarak değil, hayatını bu davaya adamış bir kardeş olarak dinlemelerini diledi.

Parti ve ülke olarak ciddi bir dönemeçte olduklarını ifade eden Onursal başkan Kenan Hasipi, 11 Aralıkta gerçekleşen seçimlerin ülkenin içinde bulunduğu siyasi ilişkilerin giderilmesine vurgu yaptı. Aynı zamanda çok çalkantılı bir döneme girildiğini açıkladı. Bir hafta önce seçimlerden çıkılmasına rağmen Türk Demokratik Partisi'nin ilkelerine, tüzüğüne bağlı kalarak bugün olağan kurultayını düzenlediğini söyledi. İçinde yer aldıkları koalisyonun bu seçimlerde zaferle çıkmasına rağmen bazı şer odakların kanlı pençelerini bu güzel ülkeden çekmediklerini gösterircesine zafere gölge düşürmeye çalıştıklarını ifade etti. Özellikle bu kırılan dönemde parti olarak dik durabilmenin ve doğrulardan vazgeçilmemenin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Demokrasinin faziletli insanlar için olduğunu, cesur ve faziletli insanların kötüyle mücadele edecek gücü kendilerinde bulabileceklerini ifade etti.

Dr. Kenan Hasip, çalışma hayatında yanlışlıklara karşı boyun eğmediğini, ateşli bir gömlek giydiğini bilerek böyle davrandığını, bedel ödeme ihtimali kendisini korkutmadığını, inandığı doğruları savunduğunu önemle vurguladı.

Konuşmasının sonunda helallik arayan Onursal başkan Kenan Hasip delegeler tarafından ayakta alkışlandı.

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs'ta ki duruma değinerek iki toplum arasında müzakerelerin devam ettiğini, son günlerde yeni bir ivme kazandığını, çözüm umudunun var olduğunu, yaşanabilir karşılıklı haklara saygılı, nüfus olarak fazla olanın, nüfus olarak az olana hakimiyetini almayacağı, yaşanabilir ve Türkiye'nin garantörlüğü olacak bir çözümden yana olduklarını açıkladı.

Türk Demokratik Partisi'nin genel başkan adaylarından Ercan Çülez ve Beycan İylas birer konuşma gerçekleştirdiler.

Delegelerin oylama sonucu gayri resmi bilgilere göre Beycan İlyas 205 oy alarak DHA ilk demecini verdi. Partinin kazandığını, demokrasinin kazandığını vurgulayarak Türkiyede olan terör saldırılarından dolayı buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Tür Demokratik Partisi seçimlerde başarısını artırdığını, devraldıkları bayrağı daha yukarılara taşımağa çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya Türkiye Kıbrıs Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title