Haberler

Makedonya Jupa Belediye Başkanı Başkan Vekili Özak'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak makamında Makedonya Jupa ili belediye başkanını ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Makedonya'nın tek Türk Belediye Başkanı Arian İbrahim ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyarete Jupa Belediye Başkan Vekili Fehmi Skender, Belediye Konseyi'nden Asım Asan, Makedonya Necati Zekeriya İlköğretim Okulu Müdürü Abdul Recep, Kocaeli Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Recep Altintip katıldı.

FARKLI KÜLTÜRLERİ BİR ARADA BULUNDURUYORUZ

Makedonya Jupa Belediye Başkanı Arian İbrahim'i makamında kabul eden Başkan Vekili Özak, ''Kocaeli'de farklı kültürleri bir arada barındırıyoruz. Farklı coğrafyalardan şehrimize gelen vatandaşlarımızın kültürlerini korumak ve geliştirmek adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu anlamda Seka Kültür Alanı'nda ortak paydası bölgelerde zulüm görmüş kardeşlerimizin Kültür evlerini hayata geçirdik'' dedi.

TÜRKÇE YAYGIN OLARAK KULLANILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde bulunan heyet Makedonya'da Türkçe'nin etkili bir şekilde kullanıldığını ifade etti. Birçok Türk ailenin yaşadığı Jupa ilinde ilk,orta ve lise derecelerinde eğitim gösteren okullarda Türkçe eğitim alındığını ifade eden heyet ayrıca belediye meclis toplantılarının da Türkçe olarak yapılabildiğini söyledi.Jupa Belediye Başkanı ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın girişimleriyle birçok öğrencinin Kocaeli'de eğitim gördüğünü ifade eden heyet, daha fazla öğrencinin dostluk ve kardeşlik bağlarını geliştireceğini bildirdi.

DAHA ÇOK ÖĞRENCİ KOCAELİ'DE OKUMAK İSTİYOR

Başkan Vekili Özak'ı ziyaretinde konuşan Jupa Belediye Başkanı Arien İbrahim, ' ' Türkiye'yi ve buradaki belediyelerle kardeşlik bilinci geliştirmeyi çok önemsiyoruz. Birlikte projeler yapmak istiyoruz. Makedonya'da bizim bulunduğum bölgede Türkçe olarak eğitim görüyoruz. Fakat çocuklarımızın üniversiteyi Türkiye'de ve Kocaeli'de okumasını istiyoruz. Burada Türk kardeşlerimizin maddi manevi desteğini çok gördük'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Makedonya Türkiye Rumeli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title