Haberler

Makedonya'daki Tarihi Eser Kaçakçılığı

Üsküp Mahkemesi, Makedonya Müzesi'nden 160'ın üzerinde tarihi eser çalmakla suçlanan, aralarında müze çalışanlarının da bulunduğu yedi kişiye toplam 31 yıl hapis cezası verdi.

Üsküp Mahkemesi, Makedonya Müzesi'nden 160'ın üzerinde tarihi eser çalmakla suçlanan, aralarında müze çalışanlarının da bulunduğu yedi kişiye toplam 31 yıl hapis cezası verdi.

Makedonya Müzesi'nden çok sayıda eserin çalınmasının 2013 yılının Kasım ayında ortaya çıkmasının ardından polis olaya el koymuş ve savcılık da soruşturma başlatmıştı.

Bunun üzerine Makedonya polisi, geçen yılın Şubat ayında müze çalışanlarının evlerine yaptığı baskında çok sayıda taşınır kültürel varlık ele geçirmiş ve savcılığa sunmuştu.

Mahkeme, görevi kötüye kullanmak ve tarihi eser kaçakçılığı nedeniyle, eski Müze Müdürü Pero Yosifovski sekiz yıl sekiz ay, müzenin Arkeoloji Program Müdürü Zlatko Videvski altı yıl sekiz ay, müze çalışanı Sofka Kuşovska üç yıl, kopyaları üreten kuyumcu Çaslav Kuzmanovik yedi yıl sekiz ay, tarihi eserleri satın alma komisyonu üyesi Yovan Kondiyanov üç yıl, müze çalışanı Darko Kroyovski ile Andery Ejov birer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title