Haberler

Makedonya'daki cumhurbaşkanlığı seçimi -

Yurtdışında yaşayan Makedonyalılar, yarınki cumhurbaşkanlığı seçimi için oylarını bugün kullandı.

Yurtdışında yaşayan Makedonyalılar, yarınki cumhurbaşkanlığı seçimi için oylarını bugün kullandı.

Bosna Hersek'te yaşayan Makedonyalılar oylarını ülkelerinin Saraybosna Büyükelçiliği'nde verdi. Büyükelçilik bilgilerine göre, Bosna Hersek'te yaşayan Makedonyalıların yüzde 22'si öğle saatlerine kadar oy kullandı. Sırbistan'da bulunan 241 seçmenin yüzde 30'u yerel saatle 15.00'e kadar sandık başına gitti.

Makedonya Büyükelçiliği Seçim Komisyonu Başkanı Maryan Yovanovski, sabah saatlerinten itibaren seçimlerin demokratik atmosferde yapıldığını söyledi.

Karadağ'da yaşayan Makedonyalılar ise diğer ülkelerde olduğu gibi öğle saatlerine kadar oldukça düşük oranda katılım olurken, Podgorica Büyükelçiliği öğleden sonra daha fazla ilgi bekledikleri belirtti. Karadağ'da 108 Makedonyalı seçmen yaşıyor. Kosova'da ise yerel saatle 13.00'e kadar 96 seçmenden sadece 14'ünün oy kullandığı bildirildi. Tüm Balkan ülkelerinde seçim sandıkları yerel saatle 19.00'a kadar açık kalacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde İstanbul'da 165, Ankara'da 13, Saraybosna'da 99, Podgorica'da 159, Belgrad'da 419, Zagreb'te 247, Sofya'da 67, Lyublyana'da bin 44 ve Priştine'de 177 Makedonya vatandaşı oy kullanma hakkına sahip bulunuyor.

Seçimde, iktidar partisi İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisinin (VMRO-DPMNE) adayı mevcut Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un yanı sıra, Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) adayı Stevo Pendarovski, Arnavutların Demokratik Partisi (PDŞ) adayı İlyas Halimi ve Makedonya Vatandaşlık Seçeneği (GROM) adayı Zoran Popovski de yarışıyor.

Seçimin ilk turunda, adaylardan herhangi birinin oyların 51'ini alaması durumunda, ilk turda en çok oy alan 2 aday, 27 Nisan'daki ikinci tura kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Makedonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title