Haberler

Makedonya'da Öğrenci Eylemi

Makedonya'da öğrenci eylemi- Yüksek öğrenim ile ilgili yasa değişikliğini protesto eden bir grup üniversite öğrencisi başkent Üsküp'teki Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde "özerk bölge" ilan etti Yüksek öğrenim ile ilgili yasa değişikliğinden memnun olmayan Makedonyalı bir grup üniversite öğrencisi, başkent Üsküp'teki Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde "özerk bölge" ilan etti.

Makedonya'da öğrenci eylemi- Yüksek öğrenim ile ilgili yasa değişikliğini protesto eden bir grup üniversite öğrencisi başkent Üsküp'teki Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde "özerk bölge" ilan etti Yüksek öğrenim ile ilgili yasa değişikliğinden memnun olmayan Makedonyalı bir grup üniversite öğrencisi, başkent Üsküp'teki Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde "özerk bölge" ilan etti.Dün gece fakülte binasına giren yaklaşık bin öğrenci, geceyi burada geçirdi. Fakülte duvarlarına dövizler asan öğrenciler, diğer öğrencilere de kendilerine destek olma çağrısında bulundu.Öğrencilerin eylemlerine bazı öğretim görevlileri de destek verdi.Öğrenciler Kurulu'nun da katılımıyla yüksek öğrenimde geniş kapsamlı bir reform sürecinin başlatılmasını talep eden öğrenciler, ilgili reformlar yapılana dek eylemlerinin devam edeceğini bildirdi.Makedonyalı üniversite öğrencileri daha önce de devletin biri ikinci, diğeri son sınıfta olmak üzere iki kez "devlet sınavı"na tabi tutulmasına karşı çıkarak, birçok kez protesto gösterisi düzenledi.Mecliste ocak ayında onaylanan yasa değişikliği ile üniversitelerin özerkliğinin elinden alındığını savunan öğrenciler, yüksek öğrenimde yeni bir reform sürecinin başlatılmasını savunuyor.Bu arada, yasa değişikliğine gösterilen tepkiler üzerine, söz konusu değişikliğin bir yıl ertelenmesini öngören karar, mecliste dün kabul edilse de öğrenciler uygulamanın ertelenmesini değil, tamamen kaldırılmasını talep ediyor. Makedonya hükümeti ise yüksek öğrenimdeki reform paketiyle eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor. .

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title