Haberler

Makedonya'da 8 Polis Hayatını Kaybetti, 37 Polis Yaralandı, 14 Terörist Ölü Ele Geçirildi

Eyüp SALİH – ÜSKÜP ( DHA )- Makedonya'nın Kumanova kasabasında polis güçleriyle silahlı bir grup arasında yürütülen şiddetli çatışmada 8 polis hayatını kaybederken 37 polis yaralandı, 14 terörist ise ölü bulundu.

Eyüp SALİH – ÜSKÜP ( DHA )- Makedonya'nın Kumanova kasabasında polis güçleriyle silahlı bir grup arasında yürütülen şiddetli çatışmada 8 polis hayatını kaybederken 37 polis yaralandı, 14 terörist ise ölü bulundu.

Makedonya İçişleri Bakanlığı sözcüsü İvo Koteski yaptığı basın toplantısında Kumanova'da yürütülen silahlı çatışmalar hakkında son bilgileri paylaştı. Makedonya Polisinin silahlı grupa karşı yürüttüğü operasyon sonucu 8 polisin hayatını kaybettiğini, 37 polisin yaralı olduğunu açıkladı.

"Diva Naselba" bölgesinde zor şartlar altında yürütülen operasyonda 14 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini, terörist grubun Kosova vatandaşı 5 kişilik lider kadrosunu tespit ettiklerini ve bunlardan 3 kişinin polis güçlerine teslim olduklarını söyledi.

İvo Koteski, şiddetli çatışmalardan sonra gizlendikleri yerlerden çıkarak 30'un üzerinde teröristin beyaz bayrak açarak teslim olduğunu da ifade etti. Bölgede evlerin aranmasına devam edildiğini söyleyen İvo Koteski, teröristlerden ölü sayısının artabileceğini de hatırlattı. Şimdiye kadar sivil vatandaşlardan hayatını kaybetmiş veya yaralanmış kişiler hakkında bilgiye ulaşmadıklarını da açıkladı.

Makedonya hükümeti ölen polisler için 2 gün yas ilan ederken, Moskova ziyaretini yarıda kesen Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov olayların ciddiyetini göz önünde bulundurarak Milli Güvenlik Kurulunu toplantıya çağırdı.

Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski de düzenlediği basın toplantısında, olaylardan dolayı hayatının en zor 2 gününü yaşadığını ifade ederken operasyonun 28 saat sürdüğünü ve 8 bin kişinin ölümü engellendiğini söyledi. Polis güçlerinin, devlet ve kamu binalarına saldırı planladıkları 40'ın üzerinde iyi silahlı bir grupla karşı karşıya geldiğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

içişleri bakanlığı makedonya kumanova eyüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title