Haberler

Makedonya 6. Milli Pediyatri Kongresi'nde Türk Doktorlar Bildiri Sundu

Makedonya'nın Struga şehrinde Makedonya 6. Milli Pediyatri Kongresi'ne katılan Türk doktorların sunduğu bildiriler ilgi uyandırdı.

Makedonya'nın Struga şehrinde Makedonya 6. Milli Pediyatri Kongresi'ne katılan Türk doktorların sunduğu bildiriler ilgi uyandırdı.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov'un eşi Maja İvanova'nın selamlama konuşmasıyla kongre çalışmalarına başladı. Yerli ve yabancı çocuk hastalıkları uzmanlarının katıldığı kongrede Türk doktorları da bildiri sundu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları bölümünde çalışan ve kongrede bildiri sunan Dr. Derya Büyükkayhan konuşmasında, Makedonya'nın Milli Pediyatri Kongresi niteliğini taşıyan kongrenin, Makedonya'ya ilk ziyareti olması nedeniyle kendisi için çok önem taşıdığını belirtti.

Dr. Derya Büyükkayhan, bu kongrede preterm bebeklerin izlemi üzerine bir çalışmasıyla katıldığını ifade etti. Büyükkayhan, son yıllarda preterm bebeklerin doğumu giderek artmakta olduğunu ve preterm bebekler ile ilgili sorunların toplumda daha sık gözlenmekte olduğunu söyledi.

Büyükkayhan, özellikle Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan gibi yakın Avrupa ülkelerinde, Türklerin yoğunlukta yaşadığı bu ülkelerde düzenlenen kongrelere katılmanın çok önemli olduğunu gözlemlediğini söyleyerek, bundan sonra bilimsel paylaşımların giderek artmasını umduğunu söyledi.

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Neontoloji Klinik Şefi Doç.Dr. Güner Karatekin de kongre hakkında verdiği demecinde, 4 gün süren 6. Makedonya Milli Pediyatri Kongresi'ine 500 katılımcının katıldığını ve 15 ülkeden 30 yabancı konuşmacının yer aldığını söyledi. Amerika, Kanada ve Avrupa'nın birçok ülkesinden, Türkiye'den de katılımın olduğunu ifade etti. Struga'da doğan bir kişi olarak daha farklı bir heycan yaşadığını, özellikle de doğup büyüdüğü bir yerde, kongreye bir Türk olarak katılmanın ayrı bir heycan verdiğini açıkladı. Karatekin, sunduğu bildirinin konusunun, "D vitamini eksikliğinin insan hayatında ki konsepsiyondan ölüme kadar ulaşan etkileri" olduğunu söyledi. Karatekin, D vitamininin çok önemli bir vitamin olduğunu ve yalınız kemik sağlığı için değil, hastalıklardan koruyucu özelliğinden dolayı çok önemli olduğunu söyledi.

Güner Karatekin, hayat boyu sağlığımızın sağlanması için D vitaminin optimal düzeyde olması gerektiğini de vurguladı. - Strugamakedonya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya İstanbul Struga Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title