Haberler

Makedon Bakanlardan Yatırım Çağrısı

Güncelleme:

ALİ RIZA KARASU - Makedonya Ulaştırma Bakanı Mile Janakieski ile Yabancı Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Jerry Naumoff, Türk işdamlarını ülkelerine yatırıma çağırdı.

Türk yatırımcılarla görüşmelerde bulunmak üzere İzmir ve Manisa'da çeşitli temaslarda bulunan Makedon Bakanlar, AA muhabirinin sorularını cevapladı. Makedonya'nın yatırım imkanlarını Türk işadamlarına anlatmak üzere geldiklerini belirten bakanlar, ülkelerinde yatırım yapmak isteyenlere çok cazip imkanlar sunduklarını dile getirdi.

Makedonya Ulaştırma Bakanı Mile Janakieski, ülkesinin yabancı yatırımcıya büyük önem verdiğini, Başbakan Nikola Gruevski'nin bu amaçla 5 bakana özel yetki verdiğini söyledi. İzmir ve Manisa'da işadamlarıyla görüştükten sonra kendisinin Ankara'da, bakan arkadaşı Jerry Naumoff'un ise İstanbul'da temaslarda bulunacağını kaydeden Janakieski, ziyaretlerde ülkelerinin potansiyelini işadamlarına anlattıklarını ifade etti.

Makedonya'da iş kurmak çok kolay ve rahat

Uluslararası firmaların yanı sıra küçük ve orta ölçekli şirketlere de cazip imkanlar sunduklarını vurgulayan Janakieski, Makedonya'da iş kurmanın çok kolay ve rahat olduğunu aktardı.

Türk yatırımcılarının Makedonya'ya ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Janakieski, TAV'ın ülkesindeki iki havalimanı işletmesini üstlenmesinin ardından, Türkiye'den gelenlerin oranında artış yaşandığına dikkati çekti. Janakieski, " Makedonya'da iş yapmak, çok ucuz iş yapmak demek. Çünkü masraflar çok düşük. Avrupa'da böylesine düşük masraflı bir ortamda iş ortamı bulmak mümkün değil. Ülkemizde serbest bölgede yatırım yapanlardan 10 yıl boyunca, kurumlar vergisi ve kişisel gelir vergisi alınmıyor, KDV'den muaf tutuluyor. Hammadde ithalatında gümrük vergisi alınmıyor" dedi.

650 milyon müşteri

Yabancı Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Jerry Naumoff ise Avrupa'da iş dünyasına en fazla yatırım teşviği veren ülkenin Makedonya olduğunu söyledi. Makedonya'da işletme kurmanın maliyetinin çok düşük olduğunu dile getiren Naumoff, iyi yetişmiş iş gücüne sahip olduklarını kaydetti.

Makedonya'nın etrafındaki bütün ülkelerle serbest ticaret anlaşması bulunduğunu hatırlatan Naumoff, ülkelerine yatırım yapanların 650 milyon müşteriye hitap edebileceğini ifade etti. Türk yatırımcıların ülkesinde her sektöre yatırım yapabileceğini dile getiren Naumoff, tekstil, hazırgiyim, tarım ve tarıma dayalı yatırımlar ile altyapı projelerinin öne çıkan sektörler olduğunu vurguladı. Naumoff, şunları söyledi:

"Genç nüfusumuz çok dil biliyor. Çok dilli olmak bizim geleneğimizdir. Yatırımcılara her türlü destekte kararlı bir hükümetimiz ve Başbakanımız var. ABD'den Avrupa'dan ve Türkiye'den bir çok yatırımcı ülkemizde yatırım yapıyor."

Naumoff, Türkiye'de yaşayan Mekadonya vatandaşlarına da yatırım yapma çağrısında bulunacaklarını belirterek, İzmir'de Makedonyalılar Birliği ile bir toplantıda bir araya geleceklerini, bu toplantıda "gelin yatırım yapın" çağrısında bulunacaklarını söyledi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Makedonya Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title