Haberler

Mahsur Kalanlar Askeri Helikopterle Tahliye Ediliyor (2)

Edirne'deki nehir taşkınları- Vali Şahin: "İki askeri Skorsky helikopteri gece dahi nakliye ve tahliye işlemleriyle meşgul"- "10 gün süreyle araçlarla karşıya geçişler mümkün olamayacaktır.

Edirne'deki nehir taşkınları- Vali Şahin: "İki askeri Skorsky helikopteri gece dahi nakliye ve tahliye işlemleriyle meşgul"- "10 gün süreyle araçlarla karşıya geçişler mümkün olamayacaktır. Tabii ki Pazarkule Sınır Kapısı da kapalı olacaktır" Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, nehir taşkınları dolayısıyla mahsur kalanların askeri helikopterle tahliye edildiğini söyledi.Şahin, Tunca Köprüsü çevresindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün öğleden sonra Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen kar ve yağmur sularıyla Meriç Nehri'nin debisinin oldukça yükseldiğini belirtti.Debinin seviyesinin 1800'ü geçmezken 2 bin 12 metreküpe ulaştığını aktaran Şahin, "Debinin on ikiye kadar daha da da artması bekleniyor. Bunun için gerekli çalışmalarımız tamamlanmıştır. İki askeri Skorsky helikopteri gece dahi nakliye ve tahliye işlemleriyle meşgul" diye konuştu.Şahin, Yunanistan'ın Evros Valisinin bir saat önce kendisini arayarak, Bosna köyün karşısındaki köylerinin de sel felaketine maruz kaldığını ve köyün boşaltıldığını söylediğini aktardı.Yetkililerin suyun kesilmesini istediğini ifade eden Şahin, "Biz de suyun kesilmesiyse tabii ki mümkün değil. Yarın ne talepleri varsa biz helikopter marifetiyle oraya yardım edeceğiz. Bu da Türkiye için tabii ki bir jest olacaktır" diye konuştu. - " Karaağaç'taki tahliye çalışmaları sürüyor" Şahin, Karaağaç'taki tahliye çalışmalarının devam ettiğini, tahliye edilenlerin okullara yerleştirileceğini söyledi.Şimdilik bir sorunla karşılaşmadıklarını, can ve mal emniyetinin tam anlamıyla sağlandığını vurgulayan Şahin, "Debi daha da yükselebilir. 14 saat daha olmadı. 14 saat sanırım 23.00 civarında olacak. Debinin 2 bin 200'e çıkması muhtemel görülüyor. Tabii ki bu iki saatte 100 metreküp artığına göre herhalde 23.00 sıralarında dediğimiz seviyeye ulaşacaktır" diye konuştu.Şahin, bir gazetecinin "Debi düşecek mi" sorusu üzerine ise şunları kaydetti: "Ondan sonra ne olur Allah bilir. Bu konuda biz elimizden gelen çalışmaları yaptık. Ondan sonrasını benim bilmem mümkün değil. Şu bir gerçek ki Sofya Büyükelçiliğinden almış olduğumuz bir yazıda, çarşamba günü en son noktaya zirve yapacağı, pik yapacağı ifade ediliyor. Bakalım, bekliyoruz. Şu bir gerçek ki 10 gün süreyle araçlarla karşıya geçişler mümkün olamayacaktır. Tabii ki Pazarkule Sınır Kapısı da kapalı olacaktır" Şahin, şimdiye kadar kaç kişinin kurtarıldığına ilişkin soru üzerine ise, "Şu an sudan helikopterle 6 kişi alındı. 22 kişi de bu taraftan tahliye edildi. Tabii ki Edirne'den de Karaağaç'a götürülenler var. Önemli erzak ve tıbbi malzeme götürüldü ama bu konudaki esas çalışmalarımız yarın sabah başlayacaktır" diye konuştu. Arşiv ...

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Ali Şahin Yunanistan Karaağaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title