Haberler

Mahsur Kalan Vatandaşı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Eskişehir'in Mihalgazi İlçesi yakınlarında, yüksek bir kayalıktaki mağarada fotoğraf çekimi için girdiği mağaradaki kuyuya düşerek yaralanan ve burada mahsur kalan 40 yaşındaki Ramazan Yörük'ü kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Eskişehir'in Mihalgazi İlçesi yakınlarında, yüksek bir kayalıktaki mağarada fotoğraf çekimi için girdiği mağaradaki kuyuya düşerek yaralanan ve burada mahsur kalan 40 yaşındaki Ramazan Yörük'ü kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "13 Nisan 2014 Pazar günü Eskişehir Mihalgazi İlçesi Alpagut Mahallesi Kazankaya Mevkii'nde mahsur kalan vatandaşımıza ulaşan ekiplerimiz kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Beraberindeki 6 kişilik ekiple söz konusu mevkiide bulunan yüksek bir kayalıktaki mağarada fotoğraf çekimi için bulunduğu belirlenen ve isminin Ramazan Yörük olduğu öğrenilen 1974 doğumlu vatandaşımız 2 kişi indikleri mağarada 13 Nisan Pazar günü mahsur kalmıştır. İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 14 Nisan Pazartesi günü saat 12.00'de Eskişehir İl AFAD Müdürlüğümüze ulaşan ihbar sonucu ekiplerimiz derhal olay yerine giderek çalışmalara başlamıştır. Yaklaşık 30 metre derinliği olan ve kıvrımlı bir yapıya sahip olan mağaranın duvarlarının mermer-sertkaya yapısında olması mahsur kalan vatandaşımıza ulaşma çalışmalarının süratle ilerlemesine engel olmuştur. AFAD koordinasyonunda Eskişehir İl AFAD Müdürlüğü ekiplerimizin yanı sıra UMKE, AKUT, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü ve birçok gönüllü bölgede arama - kurtarma faaliyetlerine katılmış ve mahsur kalan vatandaşımıza 14 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 18.30'da ulaşılmıştır. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından vatandaşımızın özellikle kaburga ve bel bölgesinde yaralanmalarının söz konusu olduğu fakat bilincinin açık olduğu belirlenmiştir."

AFAD TAHLİYE İÇİN HELİKOPTERİ HAZIR BEKLETİYOR

"Sağlık ekipleri tarafından sürekli tıbbi müdahalesi yapılan vatandaşımızın tahliyesi için Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan bir helikopter ilgili koordinasyon sağlanarak hazır bekletilmektedir. AFAD ve Türk Kızılayı tarafından her türlü iaşesi sağlanan vatandaşımızın mahsur kaldığı yerden kurtarılması için çalışmalar aralıksız devam etmektedir."

ESKİŞEHİR İL AFAD'TAN GÜVENLİ KURTARMA İÇİN DEMO TATBİKAT

"Öte yandan Eskişehir İl AFAD Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz vatandaşımızın en güvenli şekilde tahliyesinin sağlanması amacıyla İl Müdürümüz koordinesinde bir demo tatbikatta gerçekleştirmiştir."

(MV) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazankaya Mihalgazi Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title