Haberler

Mahsum Korkmaz'ın Kardeşinden Suç Duyurusu

Güncelleme:

Mahsum Korkmaz'ın kızkardeşi Maşallah Korkmaz Dağ, heykele basarak poz veren askerden şikayetçi oldu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki PKK'lı mezarlığına dikilen heykeli mahkeme kararıyla kaldırılan Mahsum Korkmaz'ın kızkardeşi Maşallah Korkmaz Dağ, heykele basarak poz veren ve bunu sosyal medyada paylaşan askerler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Yolçatı köyü kırsal kesimindeki PKK'lıların mezarlığına dikilen ancak güvenlik güçlerince kaldırılan PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykeline basıp fotoğraf çektiren ve sosyal medyada bunu paylaşan askerler ve komutanları hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Mahsum Korkmaz'ın kardeşi Maşallah Korkmaz Dağ'ın şikayet dilekçesini ailenin avukatları Keziban Yılmaz ve Hanım Karhan savcılığa verdi.

Dilekçede sorumlu askeri personel hakkında kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve görevi kötüye kullanma suçundan suç duyurusunda bulunuldu. Dilekçede 18 yıldır Mahsum Korkmaz'ın mezar yerinin dahi söylenmediği ifade edildi. Maşallah Korkmaz Dağ'ın avukatları aynı gerekçeyle İçişleri Bakanlığı'na başvurarak, söz konusu askerler hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

BİSMİL'DE 9 GÖZALTI

Bu arada, Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde dün gece Mahsum Korkmaz'ın heykelinin sökülmesini protesto eden ve güvenlik güçleri ile Kaymakam'ın evine saldırıda bulunan gruptan 9 kişi gözaltına alındı. Güvenlik güçleri tarafından operasyonda ayrıca 18 patlamış havai fişek rampası, 3 adet patlamamış el yapımı bomba ele geçirildi. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mahsum Korkmaz Diyarbakır Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (83)

polat as:

Bir terörist TC mahkemelerinde hak arıyor enteresan!!!!!!!!!!!

59
19
yanıtYanıtla
tolga koçtolga2026@gmail.com:

asıl terörist sensin (Gizli terörist)

yanıt0
yanıt0
muhomu3@hotmail.com:

Haklısın kÜRTLER TC. mahkemelerinden hak arıyor AMA HAKKINI ANCAK HRİSTİYAN YAHUDİ ATAİST AVRUPA MAHKEMESİNDEN yahudi mahkemesinden iNGİLİZ MAHKEMESİNDEN ALIYOR:BUNDAN UTANÇ DUYMUYORSUNUZ:)))yAHUDİ KADAR ATAİST KADAR ALLAHSIZLAR KADAR OLAMIYORSUNUZ. ALLAH ELBET HAKKI HAKKEDER HEM BU DÜNYADA HEM ÖBÜR DÜNYADA. YEMEN BU DÜNYAYA İYİ BİR ÖRNEKTİR TARİHTEN DERS ALANA.

yanıt0
yanıt0
T.Cermn83@hotmail.com:

la muho sozde millettin mensubu szin gibilere niye o saydigin yerlerde hak veriyolar onuda anlamis olsaydin bu solediklerinin kendi aptalliniz oldugunuda anlardin niye yillardr sizi kullandiklar icin onunuze uc bes bse verip sirtinizi sivazlayip hadi dag diyolar bir tasla iki kus vuruyolar anlican seh seyidden beri avrupanin ve yahudilerin oyuncagisiniz ALSANA HADI MANTIGIN VARSA BU SOLEDIGIMI DUSUNUP KENDINE DERS CIKARTABILIRSIN

yanıt0
yanıt0
özgür alanya:

hainin kardeşi de hain ne beklenir ki terörsitten

49
17
yanıtYanıtla
ENSARİ:

Burada sunu söyleyeceğim. Kendini piskopat türk zannedenlere ve piskopat geçinen Devlet aklına Kürtleri iyi inceleyin hiç bişey bilmiyorsanız Müziklerini dinleyin dünyada belkide bu kadar acılarla yoğrulmuş edebi eserleri olan millet yoktur. Kürtlerin yıllardır acılarla yoğrulduğunu ve hep yürekleri yanan kesim olduğunu anlarsınız. Bunun yanında kürde efendilik taslayanlar şunu görün. Kürt halkı gerçekten büyük acılar yaşamıştır ve patlamaya yakın bir bomba gibidir. Kürtlere haksızlık etmeyi bırakın, eşit adaleti tesis edin , yoksa bu böyle çok fazla devam etmez edemez. öyle 3 tane faşistle çoluk çombalakla Kürtlerin hakkından geleceğini zannedenler çok aldanırlar hüsrana uğrarlar.

26
38
yanıtYanıtla
adanalıyıkselahaddinkara@gmail.com:

dünyada sizin kadar hak diye ağlaşan başka bir halk yoktur. ne bu hak devletin toprağıyla bayrağıyla sorunu olanın ne hakkı olabilir. bize hiç faşist yaftası yapıştırmayın dönün kendinize bakın o saygı göstermediğiniz akifin istiklal marşına iyi bakın 10 kıta tek kelime türk sözcüğü geçmez bide sizin pkklıların marş saydığı ey rakip isimli şiire bakın her satırı kürt kürt kürt.

yanıt0
yanıt0
MEHTERANmentes_20@hotmail.com:

ensari. . ezik halkı oynamayı bırak ağalarınıza yedirdiklerinize bak. . işinizi geldiğinde TC işinize gelmediğinde DÖVLET BÜZE BOHMİİRR. . , , o kadar şanlı tarihiniz varda bana bir eserinizi gösterin . . aklınız bacak aranızda. . insa gibi yaşamayı öğrenin. . bu memleketde size en ufak bir sıkıtlama yok. . beğenmiyorsan babanıza yani amerikaya gidin

yanıt0
yanıt0
Ensariensar3@hotmail.com:

Sen boş adam başka ne öğrendin Dövlet bize bahmiii. cahil faşist. Pis mongol sen eserden ne anlarsın tarihten ne anlarsın. atsırtındamı getirdin bu toprakları. sen tarihmi bildiğini sanıyorsun. Sizin bu topraklarda türklüğünüzün kaç para yani ne kadar salakça olduğunuda biliriz. Araba kız verip onun çocuğuna türk diyorsunuz Kürt selahattinin anası türkmüş o nedenle selahattine türk diyorsunuz:))Lan Osmanlının saray kadınları Alayı ermeni rum fatihin anasıda Yahudi. . . Sana varya o bildiğin yalan tarihi yediririm.

yanıt0
yanıt0
Ensariensari3@hotmail.com:

Yeniçeri Osmanlıda 1 tane padişahın eşi yoktur türk olan tamamı Rumdu. Osmanlıda Rom olarak adlandırılıyor. zaten Osmanlı da türk değildi türk kelimesi hakaret olarak kullanılırdı. Git araştır.

yanıt0
yanıt0
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title