Haberler

'Mahpeyker: Kösem Sultan' Filminin Basın Gösterimi Yapıldı

Osmanlı İmparatorluğu'nda Önemli Yer Tutan 'Valide Sultan' Kavramında Akla İlk Gelen İsimlerden Kösem Sultan'ı Konu Alan 'Mahpeyker: Kösem Sultan' Filminin Basın Gösterimi Yapıldı

Osmanlı İmparatorluğu'nda önemli yer tutan 'Valide Sultan' kavramında akla ilk gelen isimlerden Kösem Sultan'ı konu alan 'Mahpeyker: Kösem Sultan' filminin basın gösterimi yapıldı. Cinebonus Maçka G-mall'daki basın gösterimine, filmin yönetmeni Tarkan Özel, yapımcılar Ayfer Özgürel ve Belgin Baştürk ile filmin oyuncularından Selda Alkor ve Gökhan Mumcu da katıldı.

Osmanlı İmparatorluğunun 'Mahpeyker' lakaplı ve en kudretli validelerinden Kösem Sultan'ın hayatı, gazeteci-yazar Avni Özgürel'in yazdığı senaryoyla beyazperdeye aktarıldı.

Çekimleri İstanbul Kurtköy'de 1500 metrekarelik alana kurulan platoda gerçekleştirilen film için Topkapı Sarayı Harem Dairesi'ni yansıtan dekorlar ile Haseki Külliyesi, Yeni Cami Hünkar Mahfili ve Sultanahmet Camisi'ni temsil eden dekorlar inşa edildi. Filmde, Selda Alkor ve Gökhan Mumcu'nun yanı sıra Selda Özer, Ayten Soykök, Suavi Eren, Öykü Çelik ve Mansur Ark gibi ünlü isimler rol aldı.

'Mahpeyker: Kösem Sultan' filmi, 15 Ekimde vizyona girecek.

(BD-TUR-MVA) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title