Haberler

Mahmutoğlu, Kendi Tarihini Yazdı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın en eski ailelerinden olan ve soyu Osmanlıya kadar dayanan Mahmuoğlu ailesinin hayatı kitaba konu oldu. Mehmet Mahmutoğlu, İbrahim Mahmutoğlu ve Cuma Hündür'ün uzun araştırmaları sonucu hazırladığı kitabın tanıtımı Mahmutoğlu Kulesinde yapıldı.
Şanlıurfa tarihine ışık tutacak olan "Urfa Kapıları- Kapı ağalığı ve Mahmutoğlu ailesinin" tarihteki yerini anlatan kitabın tanıtımı yapıldı. Mehmet Mahmutoğlu, İbrahim Mahmutoğlu ve Harran Üniversitesi Tasavvuf Tarihi öğretim Üyesi Cuma Hündür tarafından uzun araştırmalar sonucu hazırlanan kitapta "Urfa Kapıları- Kapı ağalığı ve Mahmutoğlu ailesinin tarihi ele alındı. Önünde son günlerde otel yapılacağı söylenen tarihi Mahmutoğlu Kulesinde yapılan kitap tanıtımına; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

ÇALIŞMA 2008 YILINDA BAŞLADI
Kitabın tanıtımında konuşan kitabın yazarlarından Mehmet Mahmutoğlu, "Yola çıkışımız 2008 yılında başladı. 2008 yılında kitapla ilgili bir durumla karşı karşıya kaldığımız için bu çalışmayı başlattık. 2008 yılında Mahmutoğlu kulesinde restorasyon işlemi başladığında Mahmutoğlu ailesinin bu kuleyi nasıl elde ettiği ile ilgiliydi. Cuma hocamız ve kardeşim ile birlikte tüm aile olarak 5 yıllık bir çalışma yaptık. 1700'lü yıllara kadar bu ailenin hayatını anlatan bir kitap elde ettik" dedi. Mahmutoğlu şunları söyledi: "En azından artık tarih kitaplarında Osmanlı'nın son döneminde diye bir cümle kullanmazlar. Mahmutoğlu ailesi 1700'lü yıllarda Osmanlı tarafından görevlendirilen bir aile olarak Urfa'nın en yerli ailesi olarak vazifelerini yerine getirmişler. Biz bunu ispatladık. Bu duygularla bu kitabımızı çıkardığımız için çok mutluyuz"

SOMUNCU BABA'YA DAYANIYOR
Harran Üniversitesi Tasavvuf Tarihi öğretim Üyesi Cuma Hündür ise, Kitapla ilgili araştırmanın duyumlarla değil, Osmanlı arşivlerindeki belgelerle yapıldığını söyledi.
Hündür, Mahmutoğlu ailesinin kökeninin Şeyh Hamidullah olarak bilinen Somuncu babanın soyuna dayandığını belirtti. Kitabın yazarlarından İbrahim Mahmutoğlu ise, kitapla tarihe bir nebze ışık tutuklarını ifade etti. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Yaşam Kültür Sanat Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title