Haberler

Mahmut Yesari Sempozyumu

Güncelleme:

Sempozyum, Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Mahalle Evi ve Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Mahmut Yesari Sempozyumu, 14-15-16 Aralık 2012 tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Mahalle Evi ve Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Koşuyolu'nda iki-üç katlı binaların olduğu bir sokak var… Sokağa, ilk romanı Çoban Yıldızı ile parlayan yazar Mahmut Yesari'nin adı verilmiş. Onlarca roman, yüzlerce öykü ve elliden fazla oyunda imzası bulunan geçmişin bu renkli siması ise tozlu raflar arasında çoktan unutulmuş. Örnekleri sadece sahaflardan bulunabilen kitapları, zengin bir edebi dile sahip olmalarına rağmen, artık basılmıyor. Adının verildiği sokakta yaşayanlar ise onu zaten tanımıyor.

Aynı sokakta bulunan ve şair- yazar söyleşileri, şiir geceleri ve edebiyat panellerine konukluk eden Kadıköy Belediyesi Mahalle Evi'nde üç yıldan bu yana faaliyet gösteren Nükhet Eren Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Mahmut Yesari'yi edebiyata tekrar kazandırmak için kolları sıvadı. Yazarlık Atölyesi ekibi, uzun soluklu bir çalışmanın ardında; 1920'li ve 30'lu yılların bu çok okunan yazarını tanıtmak, kitaplarının yeniden basılıp okurla bulaşmasını sağlamak amacıyla bir sempozyum için hazırlıklarını tamamladı.

Eray Canberk'in başından beri desteklediği sempozyum, 14-15-16 Aralık tarihlerinde Koşuyolu Mahalle Evi ve Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Sempozyum sırasında, Mahmut Yesari'nin hayatı üzerine çekilen bir belgesel filmin gösterimi yanı sıra, grubun hazırladığı bir tiyatro oyunu da sahnelenecek. Yazarın romanları, piyesleri, öyküleri ve yazılarının sunulacağı, dönemindeki yerinin konuşulacağı oturumları Eray Canberk, Adnan Özyalçıner ve Sennur Sezer yönetecek.

Eserlerine ancak sahaf, kütüphane ve arşiv incelemeleriyle ulaşılan yazarın ailesinin de sempozyuma katılması beklenmekte.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadıköy Belediyesi Mahmut Yesari Caddebostan Koşuyolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title