Haberler

Uzun Süredir Hastalıklarla Boğuşan Münir Özkul'u Yaşatan Formül: Sevgi

Güncelleme:

Son dönemde KOAH ve DEMANS hastalığı ile mücadele eden 'büyük usta'nın doktoru "Bu Hastalıkların tedavisindeki en önemli formül "Sevginin Gücü"dür" dedi.

Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası ve Yeşilçam'ın ulu çamlarından biri olan Münir Özkul, son dönemlerde KOAH ve DEMANS hastalığı ile mücadele ediyor.

Uzun yıllardır büyük sanat emektarı Münir Özkul ile ilgili olarak sağlık durumunun ağırlaştığı, son nefesini vermek üzere olduğu ve hatta vefat ettiği ile ilgili haberler yayılıyor. Tedavisini sürdüren hastanenin Yoğun Bakımlar Sorumlu Doktoru Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Nilüfer Şenbecerir, Münir Özkul'un son durumu ve O'nu hayata bağlayan "Sevgi Gücü" formülünü anlattı.

"EN ÖNEMLİ FORMÜL SEVGİNİN GÜCÜ"

89 yaşındaki ünlü sanatçının sağlık durumunda fark oluşturan gelişmeleri anlatan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Nilüfer Şenbecerir, "Bu Hastalıkların tedavisindeki en önemli formül "Sevginin Gücü"dür. Hem KOAH hem de Demans Hastalığı kişinin hareket ve hayat kapasitesini sınırlandırır. Başkalarının bakımına bağlı kılar. Tedavileri uzun ve meşakkatlidir. Hastanın, yakınlarının ve doktorlarının istekli, sabırlı ve gayretli olması gerekir. Bütün bunları birleştiren ise "Sevginin Gücü'dür." Sevgili Münir Özkul ile birlikte tüm takım bu mücadeleyi severek, candan ve isteyerek sürdürüyoruz. "Sadece ilaç vermekle", "Sevgiyle ilaç vermek" aynı etkiye sahip değildir diye düşünüyorum. Çiçekler bile sevilince başka güzel açar, başka güzel kokar" dedi.

"YAŞAM BİTENE KADAR BİR MACERADIR"

Dr. Nilüfer Şenbecerir, "Münir bey ve Umman hanım ile 4 yıl önce tanıştım. Herkes bana "Sen deli misin? Ağır ve tedavi süreci belirsiz hastalıklar söz konusu. Ölünce kameralar sana dönecek. Başarısızlık sana mal edilebilir. Bundan korkmuyor musun?" dediler. Bana göre yaşam bitene kadar bir maceradır. ve mesleğim gereği risk almaktan korkmam, korkamam. Hastalarımız adına riskleri bizler üstleniriz. Ben hiç yılmadan, hiç yorulmadan bir an bile şüpheye düşmeden tüm bildiklerimi, öğrendiklerimi onunla ve ailesiyle paylaştım.

"SON SAHNE OSCAR'LIK OLMALIYDI"

Her şey ona yakışır olsun istedik. Evde küçük bir tiyatro sahnesi kurduk. Baş Roller de Münir Özkul ve Umman Özkul vardı. Ben ise Yönetmendim. Son Sahnemiz Büyük Usta'nın hak ettiği gibi Oscar'lık olmalıydı. Diğer oyuncular ise bu yaşamda büyük emek ve çabaları olan yardımcı sağlık personellerimiz oldu. Münir Özkul'u çok ama çok seven ailesi ve tüm dostları ile hala sahnedeyiz.

"ASILSIZ ÖLÜM HABERLERİ İLE ÖMÜR MÜ? YAZILDI"

Ölüm, maalesef istemesekte mesleğimizin bir parçası. Çoğu kez sevenlerine o zor cümleleri biz kurarız. İlginç olarak Münir Özkul ile ilgili ölüm haberlerini hem de bir kaç defa yanındayken başka kaynaklardan duymuş olmamdı. Bizim için şaşırtıcı ve ilginç deneyimlerdi. Sorumlu doktoru olarak Benim ve Ailesinin bilgisi olmadan bu tip haberler yapıldı. Habercilerin "Sevgi Gücü" ve haberciliğin hızının bu sonuçları doğurduğunu öğrendikçe asılan suratlarımız tebessümle doldu. Eskiler rüya da ölü görmek, yanlış sela verilmesi ile ömür yazılırmış derler. Ne diyelim "Her işte bir hayır vardır."

"MÜNİR ÖZKUL HALA SAHNEDE"

"Sevginin Gücü "ile sahnemiz ve perdemiz hep açık. ve bu sahnenin perdesi kapanana kadar Münir Özkul için elimden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğim. Münir beyin 35 yıllık hayat arkadaşı Umman Hanım'ın büyük sevgisi, yardımcı sağlık personellerimizin desteği, çabası ve benim takibim sevgili Münir Özkul yaşam sahnesinde baş rolünü oynamaya devam ettikçe sürecek. Büyük usta hala sahnede."

"SOLUNUM CİHAZIYLA SEVGİ VERİYORUZ"

"Hepimizin Mahmut Hoca'sı Münir Özkul'un DEMANS ve KOAH tanıları ile dört yıldır solunum cihazına bağlı şekilde evde takip ve tedavisi devam ediyor. Bizi ve nefes alıp vermeyi sevdiğini hissediyoruz. Bedensel ihtiyaçları değişse de sevgi ihtiyacı hiç değişmiyor. Biz de solunum cihazıyla sevgi gücü formülümüzü vermeye devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Münir Özkul KOAH Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (27)

nakim:

pek lazımdı

0
30
yanıtYanıtla
EnteresanMobil-IOS:

Para babası! Milyarder! Sen mi büyüksün? Hayır! Ben büyüğüm Ben! Yaşar usta.. Allah şifa versin büyük ustaya. Kaç nesil yetişti onunla.

24
0
yanıtYanıtla
LEYLA:

MÜNİR ÖZKUL SEN HEP KALBİMZDESİN

24
0
yanıtYanıtla
Emekli işçi:

Münir Özkul her zaman sevgiyle yüreklerde, aramızda ve içimizdedir.

23
0
yanıtYanıtla
ögretmen:

türk geleneklerinde artistlik ve filim cevirmek yoktur, artistlik cehape gelenegidir, onlarin vatana hizmetle falan bir ilgileri yoktur, ye ic yat hopla zipla uckurla ugrasmak cehape kültürüdür. .

4
19
yanıtYanıtla
selo can:

gecmis olsun buyuk ustam

17
0
yanıtYanıtla
Fatih:

Haber eski. Bu sabah erken saatlerde Münir ozkul vefat etmiştir. Allah günahlarını affetsin..

0
16
yanıtYanıtla
Can_B:

Baba Yasar

16
0
yanıtYanıtla
Huseyin adaMobil-ANDROID:

Ulu kelimesi insanlara yakismiyor, Allah uludur ve yucedir!

11
4
yanıtYanıtla
TürkMobil-ANDROID:

koca Çınar allahım acil şifani versin amin

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title