Haberler

Mahmud Efendi Külliyesi Yıkım Kararı" İddiası

Orman Genel Müdürlüğü, "Mahmud Efendi Külliyesi Yıkım Kararı" konusunda çıkan haberlere ilişkin, "Beykoz Çavuşbaşı mevkisinde külliye olarak verilen herhangi bir izin alanı yoktur.

Orman Genel Müdürlüğü, "Mahmud Efendi Külliyesi Yıkım Kararı" konusunda çıkan haberlere ilişkin,  "Beykoz Çavuşbaşı mevkisinde külliye olarak verilen herhangi bir izin alanı yoktur. Söz konusu işlem külliye izni olmayıp, C tipi mesire yeri işletme hakkı kiralamasıdır" açıklamasında bulundu.

Genel Müdürlüğün açıklamasında, bugün bazı basın yayın organlarında "Mahmud Efendi Külliyesi Yıkım Kararı" başlıklı haberlere yer verildiği anımsatılarak,  "Beykoz Çavuşbaşı mevkisinde Külliye olarak verilen herhangi bir izin alanı yoktur. Söz konusu işlem külliye izni olmayıp, C tipi mesire yeri işletme hakkı kiralamasıdır. Konunun Mahmud Efendi Külliyesi ile kesinlikle bir alakası yoktur" ifadesi kullanıldı.

Mesire yeri olarak ihale edilen alanda yapılan denetimlerde, onaylı vaziyet planına uyulmadığı tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"C tipi mesire yerinde nelerin yapılıp, nelerin yapılamayacağı vaziyet planında önceden bellidir ve izinsiz yapıların mevzuatta yeri yoktur. Birimlerimizce, ilgili firmaya imalat aşamasında vaziyet planına uygun davranmaları ve sözleşme hükümlerine uyulması hususları anlatılmıştır. Görevliler yapılan incelemelerde tüm bu yapılan mevzuata aykırı imalatlar için 'suç zaptı' düzenleyerek, görevlerini yerine getirmişlerdir. Yasal işlemler yapılmamış olsa görevliler suç işlemiş sayılacaklardır. Suç zaptı tanzim edilerek Cumhuriyet Savcılığına iletilmiştir. Vaziyet planı dışında yapılan iş ve işlemler yürürlükte bulunan mevzuatlara ve yapılan sözleşme hükümlerine aykırıdır. Bu konu ile ilgili çok sayıda şikayet bulunmakta olup, mevzuatlara göre işlemler gerçekleştirilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Beykoz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title