Haberler

Mahkumların El Sanatları Sergilendi

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde bulunan aralarında PKK itirafçıların da yer aldığı mahkumların el sanatları sergilendi.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde bulunan aralarında PKK itirafçıların da yer aldığı mahkumların el sanatları sergilendi.

PKK itirafçıları ve adli tutukluların yaptığı el ürünleri Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde sergilendi. Sergiye Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü ve çok sayıda davetli katıldı. Takı, resim, el işlemeleri gibi bir çok ürünlerin yer aldığı serginin açılışını yapan Vali Kıraç, mahkumların kaderin cilvesi olarak cezaevinde bulunduklarını ifade ederek, hayatlarını belli bir aradan sonra dışarıda yaşayacakları için geleceğe şimdiden hazırlanmaları gerektiğini söyledi. Bu faaliyetlerin mahkumların bilgi ve becerilerini artırma adına önemli bir kazanım olduğunu belirten Vali Kıraç, bu kazanımı sağlayan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'a teşekkürlerini illeti. Vali Kıraç, "İnşallah kısa sürede hükümlü ve tutuklu kardeşlerimiz almış oldukları cezaları tamamlayarak, aramıza katılırlar. Katıldıktan sonra burada elde ettikleri deneyimlerini, kişisel gelişimciliğe dönüştürerek, kendilerine faydalı bir çalışma alanı olarak ortaya çıkarırlar. Bu eserleri ortaya koyan hükümlü ve tutuklu kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum" dedi.

Kurdelenin kesilmesinin ardından Vali Kıraç ve Başsavcı Solmaz, sergide yer alan ürünleri inceledi. Başsavcı Solmaz, Vali Kıraç'a sergide yer alan kaplumbağa terbiyecisi olarak bilenen Osman Hamdi Bey'in tablosunu hediye etti.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki serginin 3 gün boyunca açık kalacağı bildirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Cahit Sıtkı Tarancı Ramazan Solmaz Cahit Kıraç Diyarbakır Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title