Haberler

Mahkumların Cezaevindeki Sema Gösterisinde Yakınları Gözyaşlarını Tutamadı

Metris Cezaevi’nde kalan tutuklu ve hükümlüler, Şeb-i Arus programında Tasavvuf Müziği Konseri verip sema gösterisi yaptı.

Metris Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler, Şeb-i Arus programında Tasavvuf Müziği Konseri verip sema gösterisi yaptı. Mahkum yakınlarının da bulunduğu anma etkinliğinde aile yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Birçok ünlü isme ev sahipliği yapan Metris Cezaevi, bugün farklı bir etkinliğe imza attı. Metris 2 No'lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlüler, Esenler Belediyesi tarafından, Hz. Mevlana'nın 740. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen Şeb-i Arus programında sahne aldı. Metris Cezaevi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, T ve R Tipi Ceza İnfaz Kurumu Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, Metris 2 nolu T ve R Tipi Cezaevi Müdürü Erol Özkulu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, mahkum ve tutuklu yakınları katıldı.

Program, Kur-an' ı Kerim'in okunması ve ilahilerin söylenmesiyle başladı. Daha sonra cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklulardan oluşan Tasavvuf Müziği Korosu, Tasavvuf Müziği Konseri verdi. Konser esnasında yakınlarının sesini duyan aileler, gözyaşlarını tutamadı. Konser sonrası ney eşliğinde sema gösterisi gerçekleştiren sema grubu katılımcılardan büyük alkış aldı. Heyecanlı bakışlarla yakınlarını izleyen aileler, yaşadıkları mutluluğu birbirleriyle paylaşıp gözyaşı döktü.

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Her yıl düzenlenen Şeb-i Arus programının bu yıl burada kutlanması çok güzel bir duygu. Dışarıda yapmış oldukları yanlışlarından dolayı o kardeşlerimizin bugün burada neleri başarabildikleri Hz. Mevlana ve Hz. Yusuf ile nasıl buluştuklarını gördük. Kardeşlerimizin burada eğitilerek, burada çalışılarak Şeb-i Arus'u nasıl çaldıklarını,nasıl neyi üflediklerini kendi duyguları içerisinde bu çatının altında şahit olduk" diye konuştu.

"ALLAH BU DUYGUYU KİMSEYE YAŞATMASIN"

Oğluyla birlikte eşini izlemeye gelen anne, Allah'ın bu duyguyu kimseye yaşatmaması gerektiğini ifade ederek, "Bunu dışarıda yaşamak daha bir farklı ama buradayız. İlahi adalet yerini bulacak diye bekliyoruz. 4 duvar arasında oldukları için bu tür etkinlikler çok güzel. En azından uğraşacakları, zaman geçirecekleri şeyler oluyor. Psikolojileri düzeliyor. Bu tür etkinlikleri düzenledikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Oğlunu izlemeye gelen bir anne, oğlunun Adapazarı'nda ki bir olayda isminin anıldığı için tutuklandığını söyleyerek, "Buraya gelirken oğlumu görme, öpme ve koklama şansını yakaladım. İnşallah oğlum buradan çıkar" diye konuştu. Cezaevinde oğlunun gösteri yapacağını duyduğunda çok sevindiğini de dile getiren anne, "Oğlumun dini duyguları çok iyi güçlüydü. Oğlumun sema gösterisi yapacağını duyunca da çok sevindim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, program kapsamında gösteri yapan mahkum ve tutuklulara çiçek hediye etti. Daha sonra mahkumlar tarafından yapılan 'Türk Bayrağı' Başkan Göksu'ya verildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metris Cezaevi Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title