Haberler

Mahkumlara Uyuşturucu Satan İnfaz Memuruna 36 Yıl Hapis

Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlara uyuşturucu temin edip sattığı iddiasıyla tutuklu yargılanan infaz koruma memuru Muzaffer Kara'ya, tespit edilen her satış için verilen toplam 110 yıl hapis cezasını Yargıtay, bir suçtan zincirleme ceza verilemeyeceği gerekçesiyle bozdu.

Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlara uyuşturucu temin edip sattığı iddiasıyla tutuklu yargılanan infaz koruma memuru Muzaffer Kara'ya, tespit edilen her satış için verilen toplam 110 yıl hapis cezasını Yargıtay, bir suçtan zincirleme ceza verilemeyeceği gerekçesiyle bozdu. Yeniden hakim karşısına çıkan sanığa bu kez 36 yıl hapis cezası verildi.

Polisin, Ocak 2010'da Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi'nde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda, iki koğuşta gizli bölmelerde 238 gram esrar ve cep telefonları ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan infaz koruma memuru Muzaffer Kara hakkında, 'infaz kurumuna yasak eşya sokmak', 'ticari amaçla uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak, başkalarına vermek, satmak' suçlarından dava açıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Muzaffer Kara, 17 Mayıs 2012'deki karar duruşmasında, tespit edilen her uyuşturucu satışı için ayrı ayrı hapis cezası verilerek toplam 110 yıl hapse mahkum edildi.

Ancak Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi, aynı suç kapsamındaki her eylem için ayrı ayrı ceza verilemeyeceğine hükmederek kararı bozdu. Yeniden hakim karşısına çıkan sanık Muzaffer Kara, bu kez cezaevinde infaz memuru olarak çalışması ve eylemlerini zincirleme olarak işlemesi nedeniyle verilen cezası sadece bir kat artırıldı ve toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Muzaffer Kara'ya ayrıca 90 bin lira adli para cezası verildi.

Aynı davada tutuksuz yargılanan sanıklardan Sultan P. 9 yıl, Tarık Ç. 5 yıl, Mustafa A, Yavuz S. ve Yunus A. ise 3'er yıl hapis cezası aldı. Yargılama sırasında hayatını kaybeden sanıklardan İbrahim T. ile ilgili dava ise düşürüldü. - Kastamonu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title