Haberler

Mahkumlar İçin Tiyatro Oyunu

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından tiyatro oyunu sahnelendi.

Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, çağdaş Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Sait Faik Abasıyanık'ın "Masallar, İnsanlar, Birde Türküler" isimli eserinden uyarlanan ve mahkum hikayelerini anlattığı tiyatro oyunu sahnelendi.

Oyun öncesinde, eski bir mahkum olan ve cezaevindeyken çok sayıda şiir kitabı yayınlanan Hüseyin Öztürk'ün şiirleri seslendirildi. İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan yönetmenliğini Gürol Tonbul'un yaptığı ve başrolünde Turgay Tanülkü'nün sahne aldığı oyun, Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi Konferans Salonu'nda perdelendi.

Oyuna, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yaşar Yücel, kurum amirleri, ceza infaz koruma memurları ile mahkumlar katıldı.

Yazar, oyunun ardından yaptığı açıklamada, hedeflerinin ve görevlerinin, tutuklu ve hükümlülerin hoş vakit geçirmesini sağlamak olduğunu bildirdi.

Yücel de tutuklu ve hükümlülerin sosyal yaşama hazırlanmaları amacıyla haftada 4 gün farklı konularda konferanslar düzenlendiğini söyledi. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Sait Faik Abasıyanık Hüseyin Öztürk Gürol Tonbul İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title