Haberler

Mahkemeye Saygısızlık Yapan Ifj Yöneticisi Duruşmadan Çıkarıldı

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddia edilen 2'si tutuklu 2'si firari 13 gazetecinin 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşmasını izleyen Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Genel Sekreter Yardımcısı Oliver...

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddia edilen 2'si tutuklu 2'si firari 13 gazetecinin 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşmasını izleyen Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Genel Sekreter Yardımcısı Oliver Money Kyrle, uyarılara rağmen sakız çiğneyerek mahkemeye saygısızlık yaptığı gerekçesiyle salondan çıkarıldı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, Hatay Cezaevi'nde tutuklu bulunan Aytekin G. ve Abdullah Ö. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada tutuksuz yargılanan 9 sanık ile avukatları da hazır bulundu.

Duruşmayı, CHP Adana milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş, IFJ Genel Sekreter Yardımcısı Oliver Money Kyrle ile bazı meslek örgütü temsilcileri de izledi.

Tutuksuz sanıklardan H.B.Y. savunmasında Bank Asya'ya çocuklarının kendisinin haberi olmadan 200 lira yatırdığını iddia etti.

Bankaya hesap açıldığını duyunca hemen kapattığını ileri süren sanık, hakkında suçlamalarda bulunan tanıkların FETÖ mensubu olduğunu iddia ederek suçlamaları kabul etmediğini aktardı.

Tutuklu Aytekin G. de herhangi legal ve illegal derneğe ve örgüte üye olmadığını belirterek "Ne darbeciyim ne de teröristim. Zaman gazetesinde 10 yıl çalıştım. Fetullah Gülen ile ilgili de kitap yazdım. Açık kaynaklardan derleme yazdım. Hain darbeye kalkışanları desteklemedim. Kastımı aşan paylaşımlardan dolayı taraflardan özür diliyorum." ifadesini kullandı.

Aytekin G, Bank Asya'daki hesabını 2002'de açtığını, bu hesaba kitap gelirlerini yatırdığını söyledi.

Bu sırada, Belçika'dan Adana'ya duruşmayı izlemeye gelen IFJ Genel Sekreter Yardımcısı Oliver Money Kyrle'nin salonda sakız çiğnediğini fark eden mahkeme başkanı uyarıda bulundu. Genel sekreter yardımcısı, uyarılara rağmen sakız çiğnemeye devam etmesi üzerine mahkemeye saygısızlık yaptığı gerekçesiyle salondan çıkarıldı.

Duruşma sanıkların ve avukatlarının dinlenmesiyle devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bank Asya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title